Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening

Het werk van je patiëntenorganisatie in coronatijd

Ook patiëntenorganisaties werken en ontmoeten elkaar in coronatijd online. Hoe ga je om met de anderhalvemetermaatregelen? Hoe hou je vrijwilligers en achterban op afstand betrokken? En hoe organiseer je interactie in online bijeenkomsten?

Op deze pagina bundelen we onze artikelen met praktische informatie, ervaringen, tips en persoonlijke verhalen over werken en leven in coronatijd.

Over online werken, leren en ontmoeten

Over de 1,5-metermaatregel

Over het betrekken van je achterban

Onze blogs in coronatijd

Collega’s van PGOsupport schrijven regelmatig mooie blogs. Bijvoorbeeld over de invloed van corona op patiëntenparticipatie of over de nieuwe kansen die deze online tijd biedt.

 • Online? Doe het zelf!
  Adviseur Ruben Bos deelt zijn ervaringen met onze online talkshow en geeft tips hoe je zelf een succesvolle online bijeenkomst organiseert.
 • De Efteling is open en ik zit in de gevangenis
  Persoonlijke ervaring van onze voormalig adviseur Anne Braakman met participatie in coronatijd.
 • Patiëntenparticipatie onder druk door corona
  Annemiek van Rensen pleit ervoor om patiëntenvertegenwoordigers als belanghebbenden actief te betrekken bij het beleid en onderzoek rond Covid19.
 • Opduikend talent in coronatijd
  Ontdekte jij bij collega's ongekende kwaliteiten sinds corona? Jolanda van Dijk spoort aan om het collega's te laten weten. Want een compliment in coronatijd doet goed. 
 • Durf juist nu te bellen 
  Pak die telefoon en bel je leden of donateurs. Renske Noordhuis roept op niet te wachten tot na de coronacrisis: doe het nu! Je voelt je gehoord door elkaar, activeert elkaar en doet weer inspiratie op.

LinkedIngroep PGOsupport

We wijzen je graag ook nog eens op onze PGOsupport linkedingroep. Met ruim 1000 leden die allemaal betrokken zijn bij een cliënten-of patiëntenorganisatie zijn er altijd mensen die met je mee kunnen denken. Dus meld je aan, stel je vraag, lees mee, reageer en help elkaar verder!

Over beter online communiceren

Tot slot nog een paar tips om je online communicatie in deze tijd te verbeteren.

Wil je meer weten over online bijeenkomsten? Of wil je tips en ervaringen uitwisselen met collega’s van (patiënten)organisaties over het ‘nieuwe normaal’?

Jolanda van Dijk helpt je graag.

Neem contact op met Jolanda