Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Inschrijving cursusaanbod najaar 2019 open

Zin in kennis? Dit najaar hebben we weer een aantrekkelijk assortiment van cursussen, workshops en trainingen.

Er is aanbod voor specifieke doelgroepen, zoals bestuurders of fondsenwervers, maar er zijn ook cursussen die interessant zijn voor álle mensen die zich inzetten voor patiënten- en cliëntenorganisaties.

Je krijgt er antwoord op vragen als: Hoe verleid ik bezoekers van een bijeenkomst om lid van mijn organisatie te worden? Hoe scherp ik mijn fondsaanvraag aan? Wat zijn de spelregels bij samenwerking met fabrikanten van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen? Hoe organiseer ik succesvol lotgenotencontact? En: hoe zit het stelsel van zorg en welzijn in elkaar?

Versterk jezelf - je organisatie - je achterban

Je kunt je nu inschrijven voor onze cursussen die in het najaar van 2019 plaatsvinden. Verzeker jezelf van een plaats en schrijf je vandaag nog in!

Een greep uit ons aanbod:

 • Focusgroepen leiden 
  De ervaringen van je achterban verkennen, verbeterpunten in de zorg opsporen of input verzamelen voor onderzoek, richtlijnen of beleid? Dat kan met een focusgroep. Met deze kwalitatieve onderzoeksmethode krijg je inzicht in het verhaal achter het signaal. In onze cursus leer je wat focusgroepinterviews zijn, waarvoor je ze inzet en wat er komt kijken bij de organisatie, uitvoering en afwikkeling ervan. 

  Nu gepland op dinsdag 1 oktober 2019 bij PGOsupport in Utrecht.

 • Communiceer bewust, versterk elkaar
  Goede samenwerking binnen organisaties is essentieel. Mensen aansturen, informeren, instrueren en motiveren: het begint allemaal met goede communicatie. Dat kan een uitdaging zijn, met al die verschillende karakters bij elkaar. In onze cursus maak je kennis met de 4 basisdenkwijzen en de kwaliteiten en valkuilen die daarbij horen. Je leert deze denkwijzen te herkennen en ontdekt hoe je communicatie daar het beste op afstemt. Dat inzicht helpt om elkaar beter te begrijpen en te versterken, om van daaruit samen het beste resultaat te bereiken.

  Nu gepland op woensdag 2 oktober 2019 bij PGOsupport in Utrecht.

 • Verleid je bezoeker om lid te worden
  Als enthousiaste medewerker of vrijwilliger ben je natuurlijk al lang overtuigd dat iedereen zich zou moeten aansluiten bij jouw stichting of vereniging. Jullie doen zoveel moois. Maar hoe verleid je een bezoeker om die stap te zetten, zonder drammerig of vervelend over te komen? Je leert in deze nieuwe cursus hoe je tijdens een bijeenkomst met belangstellenden, lotgenoten of naasten het gesprek over ‘lid worden’ aanknoopt. 

  Nu gepland op dinsdag 15 oktober 2019 bij BCN in Zwolle, op dinsdag 5 november 2019 bij PGOsupport in Utrecht en op dinsdag 19 november 2019 bij BCN in Eindhoven.

Voor het merendeel van onze cursussen betaal je vooraf €100 statiegeld, die je na het volgen van die dag terugkrijgt. Deelname is in de meeste gevallen dus kosteloos!

Meer weten?

Vragen over ons najaarsaanbod?

Karin de Lange beantwoordt ze graag!