Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Intervisie geeft organisatieverandering Longfonds een boost

Het fonds en de patiëntenvereniging van het Longfonds zijn samengevoegd tot 1 patiëntenorganisatie. Via intervisie geven medewerkers ook zelf vorm aan de organisatieverandering.

Voor meer slagkracht zijn de fondsenwervende activiteiten en de patiëntenvereniging van het Longfonds gefuseerd. Een ingrijpende verandering voor de 96 medewerkers van het Longfonds, doordat 2 verschillende culturen gaan samenwerken. Hoe vermeng je 2 bloedgroepen succesvol?

Samensmelting van relatiemanagers

Karin Klaassen is manager vrijwilligers en participatie bij het Longfonds. Haar team bestaat uit relatiemanagers, medewerkers die vrijwilligers in het land begeleiden. Door de fusie gaan deze begeleiders van 5.000 organisatoren van de collecte, de collectanten en de begeleiders van 750 regiovrijwilligers samen. Dat vraagt om samenwerking, samensmelting en een nieuwe organisatiestructuur.

Bottom up

“Bij zo’n ingrijpende verandering vind ik dat je een nieuwe structuur niet van bovenaf moet opleggen. Je kunt niet verwachten dat mensen dan prettig gaan samenwerken. Ze komen dan tegen hun zin in een nieuwe manier van werken. We wilden onze medewerkers binnen kaders zelf invulling laten geven aan de verandering”, vertelt Karin Klaassen. Maar hoe doe je dat? Het Longfonds klopte aan bij PGOsupport.

Intervisie de sleutel

“We hebben met PGOsupport besproken wat hiervoor de beste weg is. We kwamen op intervisie, met Pety Toutenhoofd als begeleider omdat zij hier veel ervaring mee heeft.”

Visies uitwisselen

Wat is intervisie? Het woord zegt het al: uitwisselen van visies. En dan vooral tussen collega’s die niet direct samenwerken. De methodiek is geschikt voor zowel persoonlijke ontwikkeling in je functie als voor organisatieveranderingen.  “Je stapt uit de drukte van alledag en reflecteert met elkaar op schurende situaties die je in het werk tegenkomt,” legt Pety Toutenhoofd uit.

Je reflecteert op schurende situaties.

Pety Toutenhoofd, trainer/coach

Driehoek

Intervisie gaat uit van de driehoek:

  • jij als persoon
  • in een concrete situatie
  • met de verwachtingen aan jou in je rol of functie

“Die 3 onderdelen kunnen schuren”, vervolgt Pety. “Daar kijk je met elkaar naar. Wil je de situatie veranderen/beïnvloeden? Dan zul je zaken moeten benoemen. Wil je je eigen aandeel veranderen/ beïnvloeden? Wat kun je daar zelf aan doen? En wat betekent dit voor je gedrag in je rol en functie?  Met uiteenlopende methodieken werken we hieraan. In een veilige en besloten omgeving.”

Het resultaat is meestal herkenning. Mensen ontdekken dat ze niet de enigen zijn die ergens tegenaan lopen. Of ze ontdekken juist dat anderen er heel anders tegenaan kijken.

“Zo leren de deelnemers van elkaar en ontwikkelen ze zich met elkaar. Dat schept lucht om gestolde werkwijzen weer vloeibaar te maken. Zodat ze fris en creatief naar een nieuwe rol groeien.”

Dat schept lucht om gestolde werkwijzen weer vloeibaar te maken.

Pety Toutenhoofd, trainer/coach

Impact op lerend vermogen

Via de intervisie hebben de medewerkers zelf invulling gegeven aan de verandering. Karin Klaassen:
“Door de intervisie ontdekten medewerkers dat begeleider van collectanten en begeleider van vrijwilligers van de patiëntenorganisatie 1 functie moest worden. Ze zijn bovendien in duo’s gaan werken, zodat ze niet langer in hun eentje hoeven te roeien. De intervisie heeft ook een positieve impact op het lerend vermogen. Doordat de teamleden met en van elkaar leren, staan ze meer open voor de kansen die de verandering biedt. Ik ben erg blij met het resultaat.”

De intervisie heeft ook positieve impact op het lerend vermogen van het team.

Karin Klaassen, manager Longfonds

Intrinsieke motivatie gegroeid

De intervisie heeft de motivatie voor de verandering bij medewerkers vergroot, meent Karin.

“Ik heb mensen in mijn team die al 25 jaar voor het Longfonds werken en nu ook superfanatiek de collecte mee organiseren. Terwijl ze daar aanvankelijk niet veel voor voelden, omdat het te ver van hen afstond. En omgekeerd zie ik begeleiders van collectanten met veel plezier bijvoorbeeld de Longpunten ondersteunen. Ze beseffen door de intervisie dat ze allen voor hetzelfde doel werken. Dit hadden we op papier niet kunnen bedenken.”

Meer informatie over maatwerktrainingen bij PGOsupport.

Ook geïnteresseerd in intervisie bij verandering?

Sta je ook voor een uitdagende samenwerking? En denk je dat intervisie daarbij kan ondersteunen? Neem contact op met Karin Hoek. En ontdek samen of intervisie iets voor je kan betekenen.

Bel of app mij op 06 3894 9836