Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Deelnemers eerste EUPATI NL-opleiding bekend

Maar liefst 48 aanmeldingen ontvingen we voor de eerste EUPATI NL-opleiding. Een panel selecteerde hieruit de 18 patiëntenvertegenwoordigers die de opleiding gaan volgen. Zij worden vanaf september klaargestoomd om als gelijkwaardig partner op te treden in het geneesmiddelenveld.

Overweldigd

PGOsupport was overweldigd door de vele aanmeldingen en bedankt alle aanmelders voor hun harde werk om de gevraagde documenten op tijd aan te leveren. Steeds meer mensen zien het belang van patiëntenvertegenwoordiging in het geneesmiddelenveld. En dat is een mooie bevestiging van de relevantie van de EUPATI-opleiding, ook in Nederland.

De EUPATI NL-opleiding is de Nederlandse versie van de Europese Patiënten Academie rondom onderzoek, innovatie en ontwikkeling van geneesmiddelen. De eerste jaargang start in september 2019. De 18 geselecteerde kandidaten hebben hun deelname aan de opleiding inmiddels bevestigd. Wij feliciteren ze van harte met hun selectie en wensen ze veel succes!

Selectieprocedure

In het selectiepanel waren overheid, industrie, academische wereld en een EUPATI-fellow vertegenwoordigd. Als eerste beoordeelden zij of de kandidaten voldeden aan het toelatingsprofiel van de opleiding. De groep kandidaten die daaraan voldeed is aan een tweede selectie onderworpen.  In deze selectieronde selecteerde het panel de 18 studenten die we in de eerste jaargang kunnen begeleiden. Dat ging aan de hand van deze 4 criteria:

  1. Een brede spreiding over de aandoeningsgebieden.
  2. Heeft de kandidaat de basiskennis en -vaardigheden van een patiëntenvertegenwoordiger, zodat hij of zij het geleerde na de opleiding ook in de praktijk kan brengen?
  3. Rendement van de opleiding: heeft de kandidaat qua kennis en vaardigheden nog voldoende te leren?
  4. Motivatie: hoe beoogt de kandidaat de opgedane kennis en vaardigheden toe te passen?

Blijf ons volgen!

Heb je de aanmeldingsperiode gemist, of zit je er voor deze jaargang helaas niet bij? Volg ons via LinkedIn en de maandelijkse nieuwsflits. Zo blijf je op de hoogte van interessante ontwikkelingen, evenementen, ervaringsverhalen en weetjes.

Lees meer over EUPATI NL-opleiding.

Meer weten over de EUPATI NL-opleiding?

Eva Vroonland beantwoordt graag je vragen.