Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening

Koudwatervrees voor online samenwerken? Gewoon doen!

Elkaar ontmoeten, is nu vrijwel onmogelijk. Hoe kan je organisatie toch doordraaien? Zet je kantoor online. Dat is eenvoudig en kosteloos. PGOsupport helpt.

Elk nadeel heb zijn voordeel

Het coronavirus maakt samenwerken een stuk lastiger. Bestuursvergaderingen, projectmeetings, vrijwilligersbijeenkomsten, ze zijn allemaal uitgesteld of afgelast. Veel organisaties maken van de nood een deugd en digitaliseren in rap tempo. Zij zetten hun kantoor online en werken digitaal gewoon door.

Online samenwerken

Via een online kantoor vergader je via beeldbellen en werk je samen in gedeelde documenten. De documenten staan voor alle geautoriseerde collega’s op 1 plek, zodat je ze niet meer hoeft rond te mailen. Dus geen rondslingerende verouderde versies meer. En wordt er iemand ziek, dan blijven alle documenten voor de anderen beschikbaar. Uiteraard in een goedbeveiligde omgeving. Ook na corona is dat wel zo makkelijk en efficiënt.

Werken jullie al online?

Al jaren ondersteunt PGOsupport organisaties met het digitaal kantoor (Microsoft Office 365). “Vanwege corona verwachtten we een toename, maar de stormloop blijft uit”, zegt Jolanda van Dijk, adviseur bedrijfsvoering. “Dat is best gek, want juist nu is online samenwerken dé oplossing om je organisatie draaiende te houden. Misschien is het koudwatervrees?”

Van beeldbellen tot documenten delen

De kosteloze versie van Microsoft Office 365 biedt met de toepassing Teams standaard alle mogelijkheden om efficiënt online samen te werken. Daarmee kun je bijvoorbeeld:

  • elkaar ontmoeten via beeldbellen
  • vergaderen met al je collega’s in beeld
  • documenten centraal opslaan en desgewenst met elkaar delen
  • samen in 1 document werken
  • gezamenlijke agenda’s beheren
  • chatten

Eenvoudig en kosteloos

Online werken is echt niet moeilijk. Maak je gebruik van Microsoft Office 365? Dan heb je alle mogelijkheden al in huis. Een kwestie van installeren en instellen. Maak je nog geen gebruik van Office 365? Voor non-profit organisaties heeft Microsoft een kosteloze versie beschikbaar.

Drempelvrees? Niet nodig

Lijkt het je ingewikkeld? Dat is het niet. We helpen je graag op weg. Neem contact op dan bekijken we wat de beste oplossing is voor jouw organisatie en hoe je er stapsgewijs mee aan de slag kunt.

Lees ook: Online werken voor non-profitorganisaties

Heb je vragen over het digitale kantoor?

Neem contact op met Jolanda van Dijk. Zij vertelt je er graag alles over.

Mail Jolanda van Dijk