Ga direct naar de content

Over EUPATI Nederland

EUPATI Nederland werkt nauw samen met organisaties die actief zijn op het gebied van medicijnontwikkeling. PGOsupport is de trekker en uitvoerder van de EUPATI NL-opleiding.

Deel deze pagina:

Samenwerking

Een vast team van PGOsupport draagt zorg voor de inhoud, uitvoering en communicatie. Doel is altijd geweest om dit een opleiding ‘door en voor het geneesmiddelenveld’ te laten zijn. Er wordt dus nauw samengewerkt met de hierin relevante partijen: College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, Dutch Clinical Research Foundation, Health-Holland, Hogeschool Utrecht, HollandBIO, Bijwerkingencentrum Lareb, Ministerie van VWS, Patiëntenfederatie Nederland, Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, ZonMw en Zorginstituut Nederland.

Begin 2021 werd bekend dat er in ieder geval nog meerdere leergangen van de opleiding zullen volgen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van ZonMw, PGOsupport en een aantal farmaceutische bedrijven.

Benieuwd hoe de verschillende partners aankijken tegen het EUPATI NL initiatief? We vroegen het hun aan de hand van de bouwstenen van het Business Canvas Model en publiceerden de uitkomsten in het (Engelstalige) tijdschrift Frontiers in Medicine: The Launch of the European Patients' Academy on Therapeutic Innovation in the Netherlands (11 sept. 2020)

Interesse in samenwerking?

Is jouw organisatie actief op het gebied van geneesmiddelenontwikkeling en draagt het patiëntenparticipatie een warm hart toe? Neem contact op via eupati@pgosupport.nl om de mogelijkheden tot samenwerking te verkennen!

EUPATI is een Europees initiatief

De Europese Patiëntenacademie EUPATI (European Patients’ Academy on Therapeutic Innovation) biedt patiëntenvertegenwoordigers de noodzakelijke kennis en tools om als gelijkwaardige gesprekspartner in het geneesmiddelenveld op te kunnen treden. Sinds de start studeerden al ruim 200 deelnemers af uit heel Europa, waaronder 9 uit Nederland. Voor de Nederlandse EUPATI opleiding werd de inhoud niet alleen vertaald, maar ook aangevuld en aangepast naar de nationale context.

Meer weten?

Neem contact op met
Saskya Angevare

Saskya Angevare

medewerker EUPATI NL