Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Maatwerk voor MIND

*Meer impact met je gastles of workshop

Cursusdetails

Voor wie
ervaringsdeskundige medewerkers die voor patiënten- of cliëntenorganisaties een gastles, workshop en/of een bijdrage aan een training (willen gaan) verzorgen.
Duur
2 dagen
Bekijk de cursusvoorwaarden icon.new_tab.title

Krijgt je organisatie regelmatig verzoeken om op basis van ervaringsdeskundigheid een gastles of workshop te verzorgen? En wil jij daar wel een bijdrage aan leveren? Dan is deze praktische cursus iets voor jou!

Inhoud

De cursus leert je hoe je je eigen ervaringsverhaal gebruikt als basis voor gastles of workshop. We onderscheiden in de cursus ervaring, ervaringskennis, ervaringsdeskundigheid. Daarnaast leer je basis didactische vaardigheden, zoals:

·        het maken van een opzet

·        bedenken en uitwerken van werkvormen

·        structureren van een bijeenkomst

·        inzetten van hulpmiddelen

·        bepalen van de doelgroep

Ook leer je omgaan met vragen, reacties, emoties, grenzen, onverwachte en/ of lastige situaties in zo’n bijeenkomst.

De cursus bestaat uit twee cursusdagen en een terugkommiddag.

Voorbereiden en oefenen

Voorafgaand aan de training ontvang je ter voorbereiding enkele vragen over jouw manier van leren en een korte opdracht.

Tussen cursusdag 1 en 2 ga je aan de slag met wat je op dag 1 geleerd hebt: je maakt een lesopzet voor een deel van een gastles of workshop. Op dag 2 laat je zien hoe je aan de slag bent gegaan en wat het resultaat is: je brengt je zelfgemaakte opzet in praktijk.

Na ongeveer 3 maanden is er een terugkommiddag waarin we je ervaring met een uitgevoerde gastles bespreken. Daardoor leren we weer van en met elkaar. De datum van de terugkommiddag plannen we in overleg met de deelnemers.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor ervaringsdeskundige medewerkers die voor patiënten- of cliëntenorganisaties een gastles, workshop en/of een bijdrage aan een training (willen gaan) verzorgen. Je  beschikt over de basis presentatievaardigheden, over enthousiasme en je wilt graag leren.  

Er zijn helaas (nog) geen geplande cursusdagen.

Wij houden je graag op de hoogte per e-mail wanneer deze cursus (opnieuw) wordt ingepland.