Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
kom in de schoenen staan van de gevers!

Meer leden, meer donateurs, meer vrijwilligers…?

Duur 1 dagdeel
Doelgroep bestuurders, fondsenwervers, vrijwilligerscoördinatoren en belangenbehartigers
Kosten geen
Locatie PGOsupport, Utrecht
Leerpad Fondsenwerving

Inschrijven mogelijk tot 6 mei 2019

Inschrijven

Ga met andere organisaties in gesprek over hoe je gevers kunt verleiden om hun tijd en geld in te zetten voor jouw organisatie.

Hoe zou jouw werk eruit zien als je geen zorgen had over tekorten? Zou dat niet fantastisch zijn? Hoe je dat voor elkaar krijgt? Stop met vanuit jezelf denken. Ga in de schoenen van de gevers te staan.

Voldoende geld 

“Er is geld voldoende in Nederland”, hoor je vaak zeggen. En dat klopt. Uit het tweejaarlijkse onderzoek Geven in Nederland blijkt dat mensen per jaar ruim 5 miljard euro aan goede doelen geven. Een groot deel van dat geld gaat naar goede doelen die zich bezighouden met gezondheid.

Naast geld geven mensen ook veel tijd. Hoogleraar Lucas Meijs zei het tijdens een eerdere nextpractice al: "Er is voldoende vrijwillige energie in onze maatschappij.”

Inhoud bijeenkomst

Je krijgt informatie over filantropie en generieke geefprincipes. En we gaan met elkaar in gesprek over hoe we gevers kunnen verleiden om hun tijd en geld in te zetten voor jouw patiëntenorganisatie.

Filantropie staat voor bijdragen van individuen, bedrijven en fondsen in de vorm van tijd, geld en expertise aan maatschappelijke doelen, met de intentie om 'goed te doen'. 

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders, fondsenwervers, vrijwilligerscoördinatoren en belangenbehartigers van patiëntenorganisaties.

Next practice bijeenkomsten

In de next practice bijeenkomsten brengt PGOsupport vertegenwoordigers van patiënten- en cliëntenorganisaties in contact met nieuwe initiatieven in en buiten de zorg. Na een presentatie van het thema gaan de deelnemers met elkaar in gesprek en verkennen de mogelijkheden die het initiatief of de visie biedt voor cliëntenorganisaties.

Kom meedenken en elkaar bevragen over dit belangrijke onderwerp. Wij kijken ernaar uit.

Begeleider

Inschrijving bijeenkomst

* Deze velden zijn verplicht

Je naam:
Aanhef
Voorzieningen
Nieuwsbrief
Privacybeleid *