Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Nalatenschappen werven is niet cru

Organisaties zijn vaak huiverig om nalatenschappen te werven. Die schroom is onterecht. Veel mensen blijken oprecht bereid om goede doelen in hun testament op te nemen. PGOsupport werkt met expert nalatenschappenwerving Arjen van Ketel samen om patiëntenorganisaties op weg te helpen.

Veel oudere Nederlanders zijn vermogend genoeg om iets na te laten, 75% heeft € 15.000 of meer. Dat is een bedrag waarvoor je een testament kunt opmaken.

Goede doelen weten van wanten

Als de kinderen de deur uit zijn en het huis is afbetaald, ligt een testament of het aanpassen ervan niet meer voor de hand. Terwijl mensen de organisaties die veel voor hen betekend hebben best iets gunnen, ook na de kinderen. Je kunt hen er gerust op wijzen dat de mogelijkheid bestaat om je organisatie in hun testament op te nemen.

Tel de sterk vergrijzende samenleving daarbij op en het is duidelijk waarom veel goede doelen hier spreken van de Gouden Eeuw van de nalatenschappen. Wel vraagt het tact en een respectvolle benadering.

Werven zonder schroom

Af en toe wordt een patiëntenorganisatie al wel in een testament opgenomen. De organisatie is daar uiteraard dankbaar voor en geeft de schenking een goede bestemming. Toch werven organisaties niet actief. Waarom eigenlijk niet?

Dat kun je toch niet maken, is veelal de gedachte. Beelden van bedelbrieven en callcenters doemen op. En dan praten over overlijden en testament, dat lukt toch niet? Allemaal onterechte schroom, aldus Arjen van Ketel, expert in nalatenschappen. Het kan op een integere, respectvolle manier.

Leren van goede doelen

PGOsupport heeft met Arjen van Ketel een informatiepakket op maat samengesteld voor patiënten- en cliëntenorganisaties. Je kunt bij adviseur fondsenwerving Renske Noordhuis terecht voor advies en meer informatie.

Meer weten over nalatenschappen werven?

Renske Noordhuis beantwoordt al je vragen. Neem contact met haar op, vraag het informatiepakket aan.

Bel of app mij op 06 4093 2839