Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening

Nieuwe wet WBTR voor verenigingen en stichtingen

Vrijwel alle verenigingen en stichtingen in Nederland moeten vanaf 1 juli 2021 voldoen aan de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR). Hoe weet je als bestuurslid van een vereniging of stichting wat je moet doen om aan die wet te voldoen en of aanpassing van statuten nodig is?

Voor het antwoord op die vragen kun je een gespecialiseerd juridisch adviseur inhuren. Voor veel kleinere organisaties met een vrijwilligersbestuur zijn de kosten hiervan te hoog. Toch is het slim om je in de wet te verdiepen. Bijvoorbeeld omdat de wet ook gaat over hoofdelijke aansprakelijkheid van bestuurders.

Goed voorbereiden

PGOsupport vindt het belangrijk dat besturen zich goed voorbereiden op deze nieuwe wet. Daarom zijn wij een partnerschap aangegaan met wbtr.nl, een online samenwerking van verenigingen. Daardoor kunnen wij patiëntenorganisaties de mogelijkheid bieden om met korting van de ondersteuning van wbtr.nl gebruik te maken.

Online stappenplan

Op wbtr.nl vind je een online stappenplan. Dat plan leidt je langs alle verplichtingen, legt ze uit en geeft aan wat je moet doen. In een online werkboek kun je alles vastleggen. Voor juridische vragen is er een helpdesk.

Patiëntenorganisaties kunnen met 50% korting van de ondersteuning van wbtr.nl gebruikmaken. Met de kortingscode PGO50 betaal je 120 euro ex. BTW voor je deelname.

Lees meer over het stappenplan of schrijf je direct in.

Meer informatie

Ook op de website van de NOV, organisatie voor verenigingen, vind je meer inhoudelijke informatie over de wet.

Heb je vragen over de wbtr?

Stel ze aan Jolanda van Dijk

Neem contact op met Jolanda