Ga direct naar de content

Online dialoogtool: probeer 'm nu

15 juni 2023

De online dialoogtool biedt een aantrekkelijke manier van achterbanraadpleging. Hij is vooral geschikt om samen met de achterban meningen en ideeën te vormen en te prioriteren. Probeer de tool eenmalig kosteloos uit met onze vragenset voor patiëntenorganisaties.

Deel deze pagina:

Er zijn diverse methoden om de achterban te raadplegen. De bekendste zijn enquêtes, interviews en focusgroepen. De online dialoogtool van CircleLytics is minder bekend. Je kunt ‘m nu kosteloos uitproberen.

Voor idee- en meningsvorming

De online dialoogtool biedt een combinatie van kwantitatief onderzoek (hoeveel mensen vinden iets) en kwalitatief onderzoek (wat vinden ze ervan). Hij is bijzonder geschikt om samen met de achterban meningen en ideeën te vormen.  

Een online dialoog bestaat uit twee rondes. In de tweede ronde scoren de deelnemers elkaars antwoorden. Zo ontstaat een rangschikking en ontdek je welke meningen en suggesties de groep meer en minder steunt en waarom.

Meer dan feiten ophalen

Wil je alleen feitelijke informatie ophalen, dan is een enquête beter geschikt. Een vraag zoals: 'hoe verliep de diagnose?’ past beter in een enquête. Met de online dialoogtool haal je meer achtergronden, ideeën en meningen boven water, zoals: ‘wat kan er volgens jou beter bij de diagnose?’  

Van belangenbehartiging tot organisatievraagstuk

We hebben inmiddels met diverse patiëntenorganisaties ervaring opgedaan met de dialoogtool, voor tal van onderwerpen, zoals:

  • input verzamelen voor een richtlijnwerkgroep
  • achterhalen of en hoe leden willen participeren in zorg en onderzoek
  • peilen van de toegevoegde waarde van de organisatie
  • achterhalen welke thema’s het belangrijkste zijn voor belangenbehartiging.”
Wat deze tool aantrekkelijk maakt, is dat je er veel kwalitatieve informatie mee kan ophalen.

Voor meningsvormende vragen

“Het is een innovatieve methode, met een heel andere manier van vragen stellen dan we gewend zijn. Je vragen moeten geschikt zijn voor de dialoog. Je stelt meer meningsvormende dan feitelijke vragen”, zegt Caroline Donner, adviseur achterbanraadpleging.

Investering in tijd en geld

De tool biedt veel voordelen, maar vraagt wel een behoorlijke investering in tijd en geld. PGOsupport bundelt denk- en investeringskracht en kan daarbij helpen.

Eenmalig of vaker in dialoog

De kracht van achterbanraadpleging is de herhaling. Zodat je continu in dialoog blijft met je achterban. We kunnen ons voorstellen dat je eerst wilt ervaren wat een online dialoog voor jouw organisatie kan opleveren; en hoe jullie en de achterban het ervaren.

Voor eenmalig gebruik is de online dialoogtool voor een patiëntenorganisatie behoorlijk kostbaar. Daarom kun je via PGOsupport van de tool gebruikmaken. Je gebruikt dan vragen uit onze vragenset. Die bevat goed geformuleerde dialoogvragen over onderwerpen die bij veel patiëntenorganisaties spelen.

Wil je meer mogelijkheden en alles zelf bepalen? Je kunt voor een (meerjarig) abonnement rechtstreeks bij CircleLytics terecht. PGOsupport kan je in contact brengen.

Eerst uitproberen?

Wil je ontdekken wat de online dialoogtool oplevert? Probeer ‘m eenmalig kosteloos met 1 van onze vragensets. Ben je geïnteresseerd? Stuur een mail naar Caroline Donner via c.donner@pgosupport.nl. Of lees meer over de werking van de online dialoogtool.

Ook interessant

Meer weten?

Neem contact op met
Caroline Donner

Caroline Donner

adviseur achterbanraadpleging