Ga direct naar de content

Hoe Plusminus met succes extra contributie vroeg in coronatijd

24 april 2020

Extra geld werven onder je leden en donateurs. Het lijkt in deze tijden een lastige opgave. Maar niets is minder waar. Juist nu zijn er volop kansen. Mits je het goed aanpakt natuurlijk. Lees hoe patiëntenorganisatie plusminus samen met PGOsupport een succesvolle contributieverdubbelaar-campagne voerde en zo een mooi financieel resultaat behaalde.

Deel deze pagina:

De contributieverdubbelaar

Om projecten op het gebied van lotgenotencontact, informatievoorziening of onderzoek mogelijk te maken, hebben patiënten- en cliëntenorganisaties voldoende financiële middelen nodig. Ook plusminus - de vereniging van en voor mensen met een bipolaire stoornis - was op zoek naar structureel meer inkomsten.

Samen met Renske Noordhuis, voormalig adviseur fondsenwerving bij PGOsupport, zette deze patiëntenorganisatie hiervoor de ‘contributieverdubbelaar’ in. Hierbij bellen call agents van Seniorcall bestaande leden of donateurs op met de vraag of zij op basis van een inhoudelijke doelstelling vrijwillig hun contributie willen verhogen.

De actie bij plusminus

De campagne bij plusminus startte in februari en net toen alles liep, brak de coronacrisis uit. Snel is er van alles geregeld om de actie door te laten lopen. Dat lukte. Binnen de kortste keren werkten alle medewerkers van Seniorcall vanuit eigen huis aan de campagne verder. En hoe! Juist nu blijkt een actie als deze heel goed te werken.

De contributieverdubbelaar blijkt juist nu een heel mooie manier om in contact te komen én te blijven met je achterban.
Renske Noordhuis, voormalig adviseur fondsenwerving bij PGOsupport

De opbrengst is net zo hoog als in ‘normale’ tijden. Hoe dat komt? Dat is eigenlijk goed te verklaren: veel mensen zijn thuis en staan open voor een praatje. En het zijn de eigen leden die worden gebeld. Als geen ander staan juist zij in deze tijd klaar om extra hulp te bieden aan een organisatie die dicht bij hen staat.

In het geval van plusminus is de helft van alle leden gebeld, ruim 1.200 mensen. Een derde van deze mensen heeft zijn of haar contributie structureel verhoogd met gemiddeld € 24,- per jaar. De contributieverdubbelaar levert plusminus zo een structureel extra jaaropbrengst van meer dan € 8.000,- op. Daarmee kan de organisatie nu veel mooie projecten uitvoeren. 

Ook voor jouw organisatie?

Ook structureel je inkomsten verhogen? In onderstaand (ondertiteld) filmpje vertelt Renske Noordhuis, voormalig adviseur fondsenwerving bij PGOsupport, hoe de contributieverdubbelaar werkt. Wil je meer weten, neem contact op met Marion Koppelman, adviseur fondsenwerving. Zij vertelt je graag hoe wij dit ook voor jouw organisatie kunnen realiseren.

Meer weten?

Neem contact op met
Marion Koppelman

Marion Koppelman

adviseur fondsenwerving