Ga direct naar de content

Jaarverslag 2022: trots op de resultaten

23 mei 2023

Ons werk lijkt wel op bergbeklimmen. In 2022 kreeg PGOsupport bij veel klimpartijen net dat zetje over de top. Zo was 2022 een jaar van omslagen. Waarin we veel bereikten om trots op te zijn. De speerpunten uit een jaar vol veranderingen lees je in het jaarverslag 2022.

Deel deze pagina:

Gelukkig, de last van corona was in 2022 een stuk minder. We konden weer samenkomen. Hoe fijn was dat? Tegelijkertijd waren de gevolgen zichtbaar. We hielpen patiënten- en cliëntenorganisaties de draad weer op te pakken. Voor zover ze die verloren waren, want veel organisaties omarmden de digitalisering en ‘draaiden’ ook tijdens corona door.

Ook PGOsupport was online goed voorbereid. Zo versnelden we de digitalisering van onze dienstverlening. Met bijvoorbeeld meer online cursussen en online kennismodules.

Toenemende bekendheid en aanzien in wetenschap

Sinds 2022 adviseert en traint PGOsupport niet alleen patiënten- en cliëntenorganisaties over de inbreng van ervaringsdeskundigheid, maar ook hun samenwerkingspartners: onderzoekers, beleidmakers en professionals in zorg en welzijn. We zien dat steeds meer onderzoekers en onderzoeksinstituten ons weten te vinden voor advies en training in patiëntenparticipatie. Zo begeleiden we sinds 2022 duo's van onderzoekers en patiëntenvertegenwoordiges met intervisie bij hun samenwerking. Daarnaast leverden we met de EUPATI-opleiding weer 18 patiënt experts op het gebied van medicijnenontwikkeling af.

Adviesrapport regionale participatie

Ook zijn we trots op het adviesrapport over de inrichting van regionale participatie dat we voor het ministerie van VWS schreven. Dit rapport gebruikt het ministerie voor het beleid rond inbreng van patiënten, cliënten en burgers bij ontwikkelingen in zorg en welzijn die steeds meer regionaal plaatsvinden.

Geslaagd congres

Het geslaagde gecombineerde online en fysieke congres in 2022 was ook een hoogtepunt. Het bestond uit online inspiratiesessies en de fysieke bijeenkomst in ’t Spant. We maakten er een online magazine over.

Groeizaam jaar

Ondanks de naweeën van corona, groeide PGOsupport op nagenoeg alle fronten, we:

  • brachten meer adviezen uit
  • gaven meer cursussen
  • gevolgd door meer deelnemers
  • organiseerden meer cursussen voor andere partijen dan patiëntenorganisaties
  • leverden meer online kennismodules op
  • kregen meer bezoekers op onze websites (PGOsupport, Participatiekompas, EUPATI).

Bekijk het jaarverslag en de resultaten.

Meer weten?

Neem contact op met
Dries Hettinga

Dries Hettinga

directeur