Ga direct naar de content

5 meest gelezen artikelen van 2022

9 januari 2023

Steeds meer mensen gebruiken de praktische informatie die op de website van PGOsupport te vinden is. Het aantal bezoekers en nieuwsbriefabonnees nam in 2022 met meer dan 15% toe. Wat waren de meest gelezen artikelen? De highlights van 2022 die je niet mag missen.

Deel deze pagina:

1) 10 tips om bestuursleden te werven

Lukt het jouw organisatie om nieuwe bestuursleden te werven? Makkelijk is het werven van nieuwe bestuursleden voor de meeste organisaties niet. Toch zijn er patiëntenorganisaties die het wel voor elkaar krijgen. Wat is de kern van hun succes? Lees: 10 tips om bestuursleden te werven

2) Een brainstorm van medicijnen

Bij epilepsie zijn er de onvoorspelbare aanvallen die alle plannen voor een dag zomaar in duigen kunnen laten vallen. Annemiek van Rensen werd er plotseling mee geconfronteerd. En dat terwijl ze als adviseur patiëntenparticipatie geneesmiddelen bij PGOsupport zo veel weet over ‘effectieve medicatie voor iedere patiënt’. Lees de blog van Annemiek van Rensen.

3) Online module Gezondheidsvaardigheden

Een kwart van de volwassenen heeft moeite om informatie over gezondheid te vinden, te begrijpen en toe te passen. Speciaal voor patiënten- en cliëntenorganisaties is er nu een online module over het bereiken, betrekken en vertegenwoordigen van mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. De online module is vrij toegankelijk.

4) Mooie voorbeelden van krachtige communicatie patiëntenorganisaties

Hoe kom je beter in beeld als patiëntenorganisatie, zowel bij de mensen voor wie je opkomt als bij het grote publiek? We zetten een aantal inspirerende voorbeelden in het zonnetje, van Crohn & Colitis, Stichting Hoormij, JongPIT, en patiëntenvereniging WEET. Bekijk de voorbeelden

5) Vergoeding voor patiëntenparticipatie

Patiëntenvertegenwoordigers die een actieve bijdrage leveren aan onderzoek steken daar vaak veel tijd in. De deelnemers moeten zich verdiepen in het onderzoek. Daarom is het steeds vanzelfsprekender om hen, of de organisatie die zij vertegenwoordigen, een vergoeding te geven voor hun inzet. Een veelgestelde vraag: wat is een redelijke vergoeding?

Wil je dit soort nieuwtjes in de toekomst niet missen? Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief