Online modules nu vrij toegankelijk
8 mei 2022Wat is ervaringsdeskundigheid? Hoe werk je goed samen met vrijwilligers? Hoe kun je binnen de Zorgverzekeringswet de belangen van patiënten behartigen? PGOsupport biedt nu 15 online modules aan die vrij toegankelijk te volgen zijn. Karin Hoek, voormalig adviseur leren en ontwikkelen van PGOsupport, legt uit waarom.
Deel deze pagina:
Wat zijn de online modules?
De online modules zijn mooie korte interactieve lessen (30-45 min.) over onderwerpen die relevant zijn voor iedereen die bezig is met patiënten- of cliëntenparticipatie. Na aanmelding krijg je toegang tot het leerplatform van PGOsupport, en vanaf daar kun je de online modules volgen waar en wanneer je maar wilt.
Bijvoorbeeld?
De online module Ervaringsdeskundigheid legt bijvoorbeeld uit wat ervaringsdeskundigheid is. Met filmpjes en interactieve vragen. Zo leer je in 30 tot 45 minuten de basisinformatie, ofwel de theorie. Deze informatie kan nuttig zijn in verschillende situaties, bijvoorbeeld als je gespreksleider bent bij een lotgenotengroep of bij belangenbehartiging. Maar let op: het toepassen in de praktijk leer je niet met een online module.
In 30 tot 45 minuten leer je de theorie over een onderwerp. Je kunt het in je eigen tijd doen. Heel aantrekkelijk.
Waarom stelt PGOsupport ze nu voor iedereen beschikbaar?
De online modules zijn al meer dan een jaar onderdeel van de cursussen en adviestrajecten van PGOsupport. Je kunt ze nu ook los volgen, zodat meer mensen toegang hebben tot deze kennis.
Voor wie zijn ze vooral bedoeld?
Natuurlijk voor mensen die actief zijn voor een patiëntenorganisatie, maar ook voor anderen die actief bezig zijn met patiënten, cliënten- of burgerparticipatie binnen zorg en welzijn zijn ze interessant. Bijvoorbeeld de online modules over bewust communiceren, digitale toegankelijkheid of zorgverzekeringswet zijn ook voor de gesprekspartners van patiëntenvertegenwoordigers nuttig.
Waarom online modules, er is toch een breed cursusaanbod?
Het past in een trend dat mensen graag leren waar en wanneer het hun uitkomt, anders gezegd op een zelf gekozen tijd en plaats. Zo nemen ze de regie over hun leren. Met de online modules spelen we in op die behoefte.
Met de online modules spelen we in op de behoefte van mensen om te leren waar en wanneer het hun uitkomt.
Wil je jezelf ontwikkelen, dan kan dat door de theorie in een online module te bestuderen en daarna zelf aan de slag te gaan. Of je neemt deel aan een van onze cursussen. Dan verdiep je de theorie, je oefent met de kennis en past die toe in jouw situatie. In cursussen leer je ook veel van elkaar door in gesprek te gaan en feedback te ontvangen.
Zijn er nog meer online modules in de maak?
Jazeker. Binnenkort komen weer nieuwe online modules beschikbaar: ‘Zo geef je leiding’, ‘Gezondheidsvaardigheden’, ‘Crowdfunding, en ‘Belangenbehartiging binnen de Wmo’. Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte.
Meld je nu aan voor een online module
Meld je aan, en binnen 24 uur ontvang je een e-mail met een wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de online modules. Bekijk de online modules in de cursusagenda.