Ga direct naar de content

Online vragenuur: achterbanraadpleging en jaarplan

10 januari 2023

In het jaarplan van je organisatie bepaal je speerpunten en prioriteiten. Bij voorkeur natuurlijk afgestemd op waar je achterban, de mensen voor wie je je inzet, behoefte aan heeft. Hoe pak je dat efficiënt aan? Wanneer moet je actief de wensen van je achterban ophalen en welke relevante informatie heb je eigenlijk allang in huis?

Tijdens het online vragenuur op dinsdag 31 januari kun je daarover in gesprek met onze adviseurs Jolanda van Dijk en Marloes Biegel én met mensen van collega-organisaties.

Deel deze pagina:

Dit vragenuur gaat niet door. Heb je vragen over het thema? Neem contact op met Marloes Biegel of Jolanda van Dijk. Ze gaan graag met je in gesprek!

Alles is belangrijk

Voor veel organisaties is keuzes maken behoorlijk lastig. Want eigenlijk is alles belangrijk. En je wilt ook geen mensen teleurstellen. Maar uiteindelijk maak je het alleen maar lastiger als je geen keuzes maakt. En je bereikt minder als je geen prioriteiten stelt, als je niet met elkaar vaststelt waar je je tijd en je middelen aan wilt besteden.

Daarom is het maken van een jaarplan een goed idee. En ook om dat jaarplan af te stemmen op de behoeften van je achterban. En dat hoeft geen enorme opgave te zijn.

Jolanda van Dijk en Marloes Biegel geven een leidraad en gaan met je in gesprek over hoe je het aan kunt pakken.

Voor wie?

Het vragenuur is met name interessant voor bestuurders, medewerkers en vrijwilligers van patiëntenorganisaties die betrokken zijn bij het opstellen van het jaarplan en/of zich bezighouden met achterbanraadpleging.

Datum en tijd

Het vragenuur is op dinsdag 31 januari 2023 van 16:00 tot 17:00 uur.

PGOsupport-adviseurs Jolanda van Dijk en Marloes Biegel

Jolanda van Dijk is onze adviseur organisatieontwikkeling. Zij helpt patiëntenorganisaties om een visie en een strategie te ontwikkelen op de toekomst en op hun vrijwilligersbeleid.
Marloes Biegel is een van onze adviseurs patiëntenparticipatie. Zij denkt mee over participatievraagstukken in brede zin, en adviseert over achterbanraadpleging.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van onze andere gratis vragenuurtjes? Meld je aan voor de nieuwsbrief van PGOsupport.