Ga direct naar de content

Online vragenuur: In het nieuws met je campagne

20 oktober 2023

Met regelmaat zien we mooie communicatie-acties van patiëntenorganisaties. Voorbeelden die we graag delen omdat ze inspirerend en leerzaam zijn voor collega-organisaties. Zoals de taboedoorbrekende campagne van de Stomavereniging. De campagne kreeg veel media-aandacht. Hoe kreeg de Stomavereniging dat voor elkaar? Hierover organiseren we op dinsdag 12 december een online vragenuur.

Deel deze pagina:

Op 1 oktober, de Dag van de Stoma, lanceerde de Stomavereniging de taboedoorbrekende campagne ‘Onbegrensd’. De campagne was flink in het nieuws: onder meer Hart van Nederland, LINDA.nl en televisie Limburg maakten er een item over.

Marlies Jansen, communicatieadviseur bij de Stomavereniging, is trots op de campagne én op de persaandacht. “De campagne zet mensen met een stoma in de hoofdrol. We maakten prachtige portretten in woord en beeld van krachtige, levenslustige mensen. Mensen die midden in het leven staan. En toevallig hebben ze een stomazakje op hun buik.”

portretten van 3 mensen met een stoma van de campagne Onbegrensd van de Stomavereniging
Portretten van 3 mensen met een stoma, uit de campagne 'Onbegrensd' van de Stomavereniging

Publiciteit halen

“We hadden het geluk dat we via een laagdrempelig fonds een budget hadden van € 2.000 voor professionele fotografie. En we hadden een goed plan om publiciteit te halen. Iemand zei tegen me: ‘Het is natuurlijk geluk hebben als je bericht wordt opgepikt door de media.’ Maar dat klopt niet, je hebt daar wel degelijk invloed op.”

Communicatievragenuur: een kijkje in de keuken

In dit vragenuur geeft Marlies Jansen een kijkje in de keuken:

  • Hoe kom je tot een goed concept?
  • Hoe maak je een onderscheidend persbericht, dat zelfs in de overvolle mailboxen van redacties direct in het oog springt?
  • Het belang van een goede mix aan mensen/modellen komt aan bod
  • Het belang van een actueel ‘haakje’ voor de media.

Er is volop ruimte voor uitwisseling. Samen met Marjo Zijp, communicatieadviseur van PGOsupport, bespreekt Marlies je (communicatie)vragen.

Voor wie?

Het vragenuur is relevant voor medewerkers en vrijwilligers van patiëntenorganisaties die betrokken zijn bij of verantwoordelijk zijn voor de communicatie van en over de organisatie. Het doel: leren van en met elkaar. Of je nu actief deelneemt of alleen komt meeluisteren: deelname is gratis en vrijblijvend!

Datum en tijd

Het vragenuur is op dinsdag 12 december van 16:00 tot 17:00 uur. Uiterlijk maandag 11 december ontvangen de deelnemers een mail met de zoomlink om deel te kunnen nemen.

Aanmelden

Meld je aan door een mail te sturen naar communicatie@pgosupport.nl. Vermeld in de onderwerpregel: Vragenuur Stomavereniging 12 december.

En heb je al een vraag voor Marlies of voor Marjo? Stel ‘m alvast in de mail, dan komt hij zeker aan bod!

Meer weten?

Neem contact op met
Marjo Zijp

Marjo Zijp

communicatieadviseur