Ga direct naar de content

Opgeleide ‘critical friends’ nu vindbaar via ikzoekeenpatient.nl

16 maart 2022

Steeds meer patiëntenvertegenwoordigers worden opgeleid om hun ervaringen met zorg, kennis en inzichten daar waar nodig in te zetten. Zoals bij regionale gesprekken over de Juiste Zorg op de Juiste Plek. Voortaan zijn deze opgeleide ervaringsdeskundigen – ‘critical friends’ - vindbaar en inzetbaar via de website Ikzoekeenpatient.nl.

Deel deze pagina:

Moeilijk vindbaar

In steeds meer regio’s werken zorgaanbieders, verzekeraars en gemeenten samen om in de juiste zorg op de juiste plek te voorzien. Wat bij die samenwerking nog te vaak ontbreekt, zijn de kennis en ervaring van patiënten en hun naasten. Terwijl die kennis wel beschikbaar is. Maar voor de betrokken partijen was het niet altijd duidelijk waar ze deze patiëntenvertegenwoordigers konden vinden.

Critical friends

Daarom zijn via de website ikzoekeenpatient.nl nu ook opgeleide ervaringsdeskundigen te vinden die vanuit breder perspectief kunnen meedenken over ontwikkelingen rond de Juiste Zorg op de Juiste Plek. De inzet van patiënten bij regioplannen heeft nu een eigen plek gekregen op deze website. Deze patiënten, de critical friends, zijn opgeleid door PGOsupport.

Bovendien zijn de lijntjes tussen PGOsupport en Ikzoekeenpatient.nl kort. Zo kunnen deze opgeleide ervaringsdeskundigen snel worden gevonden en ingezet.

Wat is ikzoekeenpatient.nl?

Betere, patiëntgerichte zorg begint bij het écht betrekken van patiënten. Patiënten kijken anders naar zorg dan zorgprofessionals, verzekeraars of gemeenten. Die speciale kijk is een verrijking voor de professionele blik op zorg.

De website ikzoekeenpatient.nl helpt al langer bij het vinden van de juiste patiënt(en) bij een specifiek vraagstuk. Zo kunnen de juiste mensen deelnemen aan interviews, focusgroepen of online panels rond een onderzoeksvraag, een behoefteanalyse of een gebruikerstest.