Ga direct naar de content

Studenten 2e lichting EUPATI-opleiding allemaal geslaagd

18 november 2022

Donderdag 17 november was de grote dag: de tweede lichting EUPATI NL-studenten studeerde af. 18 ervaren patiëntenvertegenwoordigers zijn in deze unieke Nederlandse opleiding opgeleid tot stevige gesprekspartners bij onderzoek, ontwikkeling en innovatie van geneesmiddelen. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Deel deze pagina:

Feestelijke diploma-uitreiking

Op 17 november vond bij PGOsupport in Utrecht de laatste bijeenkomst van de opleiding plaats. De studenten brachten zelf casussen in en gingen daarover in gesprek met verschillende partners en EUPATI-fellows. De dag eindigde met een feestelijke diploma-uitreiking. Saskya Angevare, coördinator van de EUPATI NL-opleiding en zelf EUPATI NL-fellow, reikte de certificaten uit en zette elke student persoonlijk in het zonnetje. De afgestudeerden mogen zich voortaan EUPATI-fellow noemen. 

Theorie en praktijk komen samen

De studenten volgden meerdere trainingsdagen in Utrecht en 5 pittige online modules over het geneesmiddelentraject, en alles wat van belang is voor patiëntenparticipatie bij de ontwikkeling van medicijnen. Zo bezochten de studenten onder andere het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en het Zorginstituut Nederland. Tijdens de trainingsdagen leerden de studenten om de theorie toe te passen, oefenden ze met vaardigheden en bouwden ze aan hun netwerk door intensieve contacten met elkaar en met vertegenwoordigers van de partnerorganisaties van EUPATI Nederland.

Over de EUPATI Nederland-opleiding

De EUPATI Nederland-opleiding leidt ervaren patiëntenvertegenwoordigers op tot volwaardige gesprekspartners bij onderzoek en ontwikkeling van geneesmiddelen. De opleiding komt tegemoet aan de toenemende vraag naar goed toegeruste patiëntenvertegenwoordigers. PGOsupport is de trekker en uitvoerder van de EUPATI NL-opleiding. Voor de opleiding geldt een aanmeldings- en selectieprocedure.

De opleiding wordt mede mogelijk gemaakt door deze partners: College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, Centre for Human Drug Research, Dutch Clinical Research Foundation, Health­Holland, Hogeschool Utrecht, HollandBIO, Bijwerkingen­centrum Lareb, Ministerie van VWS, Patiëntenfederatie Nederland, Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, ZonMw en Zorginstituut Nederland. 

 In 2020 rondden 16 studenten deze opleiding af. In september 2021 startte de tweede leergang, die nu door 18 studenten is afgerond. In het voorjaar van 2023 start de werving- en selectieprocedure voor de derde leergang 2023-2024. Meld je aan voor de nieuwsbrief, als je hiervan op de hoogte wilt blijven.

Op de foto v.l.n.r. Wilma Westenberg, Heleen Knottnerus, Lucy Hoekstra, Marloes Zuidgeest, Marjolein Bos, Madelon Kronenman, Jan van Cruchten, Peter Lems, Louise Bouwman, Jane van der Vloodt, Eus van Leeuwen en Mariette Verbakel.

Betty Frankemölle, Kinga Gomouch-Brzozowska, Jet van Lierop, Warnyta Minnaard, Sanne van Rijn en Erica van Wuijtswinkel ontbreken op de foto.  

Meer over Eupati

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt rond EUPATI Nederland?

Meer weten?

Neem contact op met
Saskya Angevare

Saskya Angevare

medewerker EUPATI NL