Ga direct naar de content

Nieuwe subsidieronde ‘Voor Elkaar!’ programma ZonMw

7 november 2022

Er kan een vervolgsubsidie worden aangevraagd voor een afgerond project bij het ZonMw-subsidieprogramma Voor Elkaar! ZonMw financiert projecten die eraan bijdragen dat mensen met een ziekte of beperking het leven kunnen leiden waar zij zelf voor kiezen. Je kunt maximaal € 25.000,- euro aanvragen. 

Deel deze pagina:

Implementeren met impact

ZonMw financiert met deze subsidie implementatieprojecten, om zo de impact van deze projecten te vergroten. Met deze vervolgsubsidie van een afgerond project uit het Voor Elkaar! programma stimuleert ZonMw dat de eindresultaten, ontwikkelde werkwijzen of kennis naar een volgende fase wordt gebracht en/of in de praktijk wordt ingebed. Het gaat hierbij om projecten die bijdragen aan een duurzame verandering in de dagelijkse praktijk. Bijvoorbeeld in de sectoren zorg, wonen, welzijn en/of onderwijs.

Goed om te weten

  • De subsidie is alleen voor organisaties die een project hebben afgerond binnen het Voor Elkaar! programma in de subsidierondes: open rondes, vernieuwende aanpakken en/of beleid & strategie.  
  • In de periode tot en met 2 maart 2023 is er in totaal € 500.000,- beschikbaar.
  • Organisaties kunnen maximaal € 25.000,- voor een project aanvragen bij ZonMw. In deze subsidieronde is het totale beschikbare subsidiebudget € 500.000,-.
  • Voor deze subsidieronde geldt in principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. Indien het totale budget van € 500.000,- uitgeput is voordat de sluitingsdatum is bereikt, dan sluit de oproep. 
  • Meer informatie over de subsidieoproep Implementeren met impact III op de website van ZonMw.

PGOsupport biedt ondersteuning

PGOsupport kan je organisatie bij de aanvraag ondersteunen. Wil je sparren over het opstellen van je aanvraag? Of wil je graag dat een adviseur van PGOsupport mee leest met je aanvraag? Neem contact op met Nienke Oosting, adviseur impact en bereik. Lees ook meer over het advies Impact en bereik dat PGOsupport aanbiedt.

Over het programma ‘Voor elkaar’

Het programma ‘Voor elkaar’ van ZonMw financiert organisaties die opkomen voor de belangen van mensen met een (chronische) ziekte, beperking of psychische problemen. Het biedt ruimte voor projecten die bijdragen aan het versterken van ‘inclusie’, ‘gelijkwaardigheid’, ‘empowerment’ of ‘eigen regie’. Impact en Bereik zijn belangrijke waarden in het programma Voor elkaar!

Meer weten?

Neem contact op met
Nienke Oosting

Nienke Oosting

adviseur impact en bereik