Ga direct naar de content

5 cursussen die je niet mag missen

19 mei 2023

De cursusagenda is weer rijkgevuld met ruim 30 nieuw ingeplande cursussen in het najaar. Variërend van vrijwilligersbeleid, participatie tot communicatie. Uiteindelijk is alles gericht op: meer impact en bereik met patiëntenparticipatie. Daarom: 5 cursussen uitgelicht die belangrijk zijn voor patiëntenparticipatie.

Deel deze pagina:

1. Aan de slag als patiëntenvertegenwoordiger

Een basiscursus voor als je aan de slag gaat als patiëntenvertegenwoordiger. ‘Een nuttige cursus om mee te starten’, evalueerde een cursusdeelnemer. Je leert meer over het werkveld van patiëntenorganisaties en over de verschillende rollen van patiëntenparticipatie. En ervaringen delen met andere patiëntenvertegenwoordigers is ook heel leerzaam.

cursisten cursus pgosupport2. Bewust beïnvloeden

De cursus Bewust beïnvloeden is ook een cursus die je breed kunt gebruiken, maar meer gericht op gespreksvaardigheden. Als belangenbehartiger bij een patiëntenorganisatie ga je veelvuldig in gesprek met zorgverzekeraars, zorgverleners of de overheid. Hoe kun je deze gesprekspartners effectief beïnvloeden om je doelen te bereiken? Deze cursus geven we in 2 vormen: geheel online en deels online.

3. Social media strategie

De invloed van social media is sterker dan ooit. Van Instagram, Facebook, LinkedIn tot Tiktok. Met een plan van aanpak bereik je meer dan met lukraak wat posten. Maak social media een succesvol onderdeel van je communicatiebeleid. Op het gebied van communicatie is dit een cursus die je niet mag missen. De cursus bestaat uit 3 online bijeenkomsten en zelfstudie.  

4. Beïnvloeding in je gemeente (nieuw!)

Deze cursus voor lokale belangenbehartigers is nieuw in ons aanbod. Je leert hoe je in gemeenten het best de belangen van mensen met een beperking of chronische ziekte kan behartigen. Waar gaat de gemeente over? Welke instrumenten kun je gebruiken? En hoe positioneer je jezelf? De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten op locatie en één online bijeenkomst.

5. Wegwijs in de klinische epidemiologie

Leren inspireert
Wat je leert in de cursussen van PGOsupport kun je meteen toepassen. Er komen altijd voorbeelden uit de praktijk aan bod. Cursisten zijn heel positief en waarderen de cursussen met gemiddeld een 8! Een cursus werkt inspirerend! Stel het dus niet uit, meld je vandaag nog aan!

We hebben verschillende cursussen over patiëntenparticipatie in onderzoek, zowel voor patiëntenvertegenwoordigers als onderzoekers. De cursus Wegwijs in de klinische epidemiologie is een mooi voorbeeld van een verdiepingscursus. Het is een vervolgcursus op de cursus Beoordelen van onderzoeksvoorstellen (ook online).

In deze cursus leer je meer over gangbare onderzoekstermen en methoden. Als panellid van een patiënten- of cliëntenorganisatie kun je met deze kennis beter advies geven vanuit patiëntenperspectief. Theorie, voorbeelden en praktische oefeningen wisselen elkaar af.

Volledige cursusagenda

Bekijk de volledige cursusagenda, nu ook gevuld met cursussen in het najaar!

Meer weten?

Neem contact op met
Diçou de Groot

Diçou de Groot

opleidingscoördinator