Ga direct naar de content

Online vragenuur: De EUPATI Nederland-opleiding

15 maart 2023

Dit najaar start de derde leergang van EUPATI NL. Overweeg je je in te schrijven, maar wil je er nog wat meer over weten? Of ben je al bezig met de voorbereiding van je aanmelding, maar loop je ergens tegenaan? Stel dan al je vragen in het online vragenuur op donderdag 13 april.

Deel deze pagina:

Het vragenuur is geweest. Aanmelding is niet meer mogelijk. Heb je nog vragen over de EUPATI NL-opleiding? Neem contact op met Saskya Angevare.

Saskya Angevare en Annemiek van Rensen van PGOsupport zijn aanwezig om toelichting te geven bij de praktische kant van de opleiding. En fellow (afgestudeerde) Carine Besselink vertelt je meer over haar ervaringen en de toepassing van de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk.

Volwaardig gesprekspartner bij medicijnontwikkeling

PGOsupport verzorgt sinds 2019 de EUPATI Nederland-opleiding: bedoeld voor patiëntenvertegenwoordigers die een volwaardige gesprekspartner willen zijn van partijen die zich bezighouden met medicijnontwikkeling. De aanmelding voor het derde leerjaar van de opleiding ging op 1 april 2023 van start.

De opleiding bestaat uit online modules voor zelfstudie, trainingsdagen op locatie en excursies naar relevante partijen in het geneesmiddelenveld. Daarmee wordt niet alleen kennis opgedaan, maar ook geoefend met het toepassen van deze theorie en de vaardigheden die van belang zijn voor het werk van een patiëntenvertegenwoordiger.

Daarnaast bouwen de studenten aan een stevig netwerk voor intensieve contacten met elkaar en vertegenwoordigers van organisaties in het geneesmiddelenveld. Na afstuderen worden studenten EUPATI NL-fellow en zetten zich actief in als patiëntenvertegenwoordiger bij medicijnontwikkeling.

Voor wie?

Het vragenuur is met name interessant voor patiëntenvertegenwoordigers die overwegen zich aan te melden, of al bezig zijn met hun aanmelding voor de EUPATI Nederland-opleiding 2023-2024.

Daarnaast zijn ook patiëntenorganisaties die overwegen om een medewerker of vrijwilliger namens de organisatie aan te melden voor de opleiding, van harte welkom!

Datum en tijd

Het vragenuur is op donderdag 13 april 2023 van 16:00 tot 17:00 uur. Online, via Zoom.

Over Annemiek & Saskya

Annemiek van Rensen is adviseur patiëntenparticipatie bij zorg en onderzoek en opleidingscoördinator van de EUPATI NL-opleiding. Ze bewaakt de kwaliteit en inhoud van de opleiding, geeft richting aan de doorontwikkeling ervan en betrekt relevante stakeholders daarbij.

Saskya Angevare is medewerker EUPATI Nederland en ondersteunt de uitvoering van deze opleiding. Ze kent EUPATI NL door en door: ze is een fellow van de eerste leergang van de opleiding in 2019-2020.

Blijf op de hoogte

Meer weten?

Neem contact op met
Saskya Angevare

Saskya Angevare

medewerker EUPATI NL