Ga direct naar de content

Online vragenuur: De EUPATI Nederland-opleiding

15 maart 2023

Dit najaar start de derde leergang van EUPATI NL. Je overweegt je in te schrijven, maar je wilt er nog wat meer over weten? Of je bent al bezig met de voorbereiding van je aanmelding, maar je loopt ergens tegenaan? Stel je vragen in het online vragenuur op donderdag 13 april.

Deel deze pagina:

Saskya Angevare en Annemiek van Rensen van PGOsupport zijn aanwezig om toelichting te geven bij de praktische kant van de opleiding. En 2 fellows (afgestudeerden) van de eerste twee leergangen van EUPATI NL vertellen je meer over hun ervaringen en de toepassing van de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk.

Volwaardig gesprekspartner bij medicijnontwikkeling

PGOsupport verzorgt sinds 2019 de EUPATI Nederland-opleiding: bedoeld voor patiëntenvertegenwoordigers die een volwaardige gesprekspartner willen zijn van partijen die zich bezighouden met medicijnontwikkeling. Binnenkort start de aanmelding voor het derde leerjaar van de opleiding.

De opleiding bestaat uit online modules voor zelfstudie, trainingsdagen op locatie en excursies naar relevante partijen in het geneesmiddelenveld. Daarmee wordt niet alleen kennis opgedaan, maar ook geoefend met het toepassen van deze theorie en de vaardigheden die van belang zijn voor het werk van een patiëntenvertegenwoordiger.

Daarnaast bouwen de studenten aan een stevig netwerk voor intensieve contacten met elkaar en vertegenwoordigers van organisaties in het geneesmiddelenveld. Na afstuderen worden studenten EUPATI NL-fellow en zetten zich actief in als patiëntenvertegenwoordiger bij medicijnontwikkeling.

Voor wie?

Het vragenuur is met name interessant voor patiëntenvertegenwoordigers die overwegen zich aan te melden, of al bezig zijn met hun aanmelding voor de EUPATI Nederland-opleiding 2023-2024.

Daarnaast zijn ook patiëntenorganisaties die overwegen om een medewerker of vrijwilliger namens de organisatie aan te melden voor de opleiding, van harte welkom!

Datum en tijd

Het vragenuur is op donderdag 13 april 2023 van 16:00 tot 17:00 uur. Online, via Zoom.

Meer informatie aanmelden

Je meldt je aan voor het vragenuur door een e-mail te sturen naar eupati@pgosupport.nl. Vermeld daarin in ieder geval je naam en de organisatie die je vertegenwoordigt.

Heb je een vraag? Stuur die dan ook vast met je e-mail mee, zodat we ons goed kunnen voorbereiden. Kom je tijdens het vragenuur alleen meeluisteren, dan is dat natuurlijk ook helemaal prima.

Mochten er zoveel vragen worden gesteld dat we ze binnen de gereserveerde tijd niet allemaal kunnen beantwoorden, dan ontvang je van ons naderhand een antwoord per e-mail. 

Over Annemiek & Saskya

Annemiek van Rensen is adviseur patiëntenparticipatie bij zorg en onderzoek en opleidingscoördinator van de EUPATI NL-opleiding. Ze bewaakt de kwaliteit en inhoud van de opleiding, geeft richting aan de doorontwikkeling ervan en betrekt relevante stakeholders daarbij.

Saskya Angevare is medewerker EUPATI Nederland en ondersteunt de uitvoering van deze opleiding. Ze kent EUPATI NL door en door: ze is een fellow van de eerste leergang van de opleiding in 2019-2020.

Blijf op de hoogte

Meer weten?

Neem contact op met
Annemiek van Rensen

Annemiek van Rensen

adviseur patiëntenparticipatie