Ga direct naar de content

Vragenuur ‘Ontdek wat echt het verschil maakt voor jouw achterban’

4 maart 2022

Patiëntenorganisaties zetten zich met hart en ziel in om zaken voor hun achterban voor elkaar te krijgen. En dit gebeurt grotendeels door vrijwilligers, met fantastische resultaten! Dat gaat niet altijd van een leien dakje. Je ledenaantal daalt, bijvoorbeeld. Of je middelen en tijd worden steeds schaarser. Hoe ga je om met deze uitdagingen? En hoe zorg je dat je blijvend het verschil maakt voor jouw achterban? Op donderdag 24 maart 2022 was hierover een online vragenuur.

Deel deze pagina:

Het vragenuur is geweest. Aanmelding is niet meer mogelijk. Wil je meer weten over hoe je het verschil maakt voor jouw achterban? Neem contact op met Nienke Oosting.

De juiste activiteiten

Om echt het verschil te kunnen maken, is het belangrijk dat je de juiste activiteiten doet. Om te ontdekken welke dat zijn, begin je bij het onderzoeken van de behoeftes van jouw achterban. Wat leveren jouw inspanningen hen op?

Vragen die je daarbij kunt stellen:

  • Hoe draagt ons lotgenotencontact bij aan het welzijn van onze leden?
  • Leidt de informatie die wij delen over een aandoening tot meer begrip?
  • Hoe draagt onze belangenbehartiging bij aan betere zorg?

De antwoorden op deze vragen helpen je inzicht te krijgen waar jouw organisatie een verschil kan maken. Dat maakt het vervolgens ook makkelijker om keuzes te maken in wat je meer of juist minder kan doen. Zo kun je blijvend resultaat boeken!

Jouw impact zichtbaar maken

Op 24 maart 2022 organiseerde PGOsupport hierover een online vragenuur. 

Doel van het vragenuur was om je een gevoel te geven bij het onderwerp ‘impact’. Na het vragenuur kun je voor meer verdieping of specifieke adviesvragen terecht bij Nienke Oosting, adviseur impact en bereik bij PGOsupport.

Voor wie?

Het vragenuur was met name interessant voor bestuurders, medewerkers of (vrijwillige) patiëntenvertegenwoordigers die graag meer willen weten over wat impact betekent. En die zich oriënteren om hiermee aan de slag te gaan. 

Let op: Weet je al dat je aan de slag wilt met impact, maar nog niet helemaal hoe? Of ben je al bezig met impact en wil je graag weten hoe je de impact van jouw organisatie verder kunt vergroten? Houd in dat geval onze website en social media in de gaten. Binnenkort organiseren we een bijeenkomst specifiek gericht op deze organisaties!

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van andere gratis vragenuurtjes? Meld je aan voor de nieuwsbrief van PGOsupport.

Meer weten?

Neem contact op met
Nienke Oosting

Nienke Oosting

adviseur impact en bereik