Ga direct naar de content

Vragenuur ‘Hoe houd je opzeggende leden binnenboord?’ op 26 april

12 april 2022

Als mensen hun lidmaatschap opzeggen, wil dat niet zeggen dat ze niet meer betrokken willen zijn bij jouw organisatie. Integendeel! Vaak willen ze graag op een andere manier een bijdrage leveren aan jullie goede werk. Maar ze blijven niet vanzelf ‘plakken’. Wat kun jij doen om deze mensen binnenboord te houden? Op dinsdag 26 april 2022 organiseren we hierover een online vragenuur.

Deel deze pagina:

Het vragenuur is geweest. Aanmelding is niet meer mogelijk. Wil je meer weten over het behouden van opzeggende leden? Neem contact op met Marion Koppelman.

Als iemand lid wordt van een patiëntenorganisatie, heeft dat vaak een duidelijke aanleiding: hij of zij heeft een bepaalde aandoening. In ruil voor contributie krijgt het lid bijvoorbeeld het magazine, toegang tot bijeenkomsten en de organisatie komt op voor zijn belangen.

Na verloop van tijd zeggen leden en/of donateurs om uiteenlopende redenen hun lidmaatschap weer op. Omdat de ziekte ‘voorbij’ is, omdat ze beter weten hoe ze in het dagelijks leven met hun aandoening kunnen omgaan, omdat de naaste waarvoor ze lid waren er niet meer is, enzovoorts. 

Goed werk blijven steunen

In tegenstelling tot wat je zou denken, betekent het opzeggen van het lidmaatschap lang niet altijd dat deze mensen niet meer betrokken willen zijn bij jouw organisatie. Uit ervaring weten we dat een deel van de oud-leden zich best op een andere manier aan de organisatie wil verbinden, om zo het goede werk van jouw organisatie te blijven steunen. Maar veel organisaties weten simpelweg niet hoe ze deze oud-leden weer opnieuw aan hun club kunnen verbinden. 

Bind oud-leden opnieuw aan jouw organisatie

Daarom organiseren we hierover op dinsdag 26 april van 16:00 tot 17:00 een online vragenuur. 

Tijdens dit vragenuur besteden we aandacht aan vragen als:

  • Wat zijn je mogelijkheden als leden opzeggen?
  • Kun je álle mensen die opzeggen weer aan je organisatie verbinden?
  • Hoe ontdek je waarom mensen opzeggen?
  • Wat heb je nodig om oud-leden opnieuw aan je organisatie te verbinden?
  • Wat is een goede manier om oud-leden te benaderen?

Doel van het vragenuur is om dit onderwerp op jullie agenda te zetten en tips en inspiratie te bieden om het onderwerp in jouw organisatie op te pakken. Voor vervolgvragen en advies over jouw specifieke situatie, kun je na het vragenuur contact opnemen met Marion Koppelman, adviseur fondsenwerving.

Voor wie?

Het vragenuur is met name interessant voor medewerkers en vrijwilligers van patiëntenorganisaties die betrokken zijn bij de ledenadministratie en/of fondsenwerving.

Of je nu actief deelneemt of op de achtergrond meeluistert: deelname is gratis en vrijblijvend! 

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van andere gratis vragenuurtjes? Meld je aan voor de nieuwsbrief van PGOsupport.

Meer weten?

Neem contact op met
Marion Koppelman

Marion Koppelman

adviseur fondsenwerving