Ga direct naar de content

Boek nu 3 online zomervragenuurtjes in augustus

19 juli 2022

Staat je parasol buiten? Is je ligstoel uitgeklapt? Laptop of tablet opgeladen? Zonnebril op en een verkoelend drankje bij de hand? Dan ben je helemaal klaar voor onze zinderende zomervragenuurtjes. 3 dinsdagen in augustus online over: ‘Zorg van morgen’, ‘Succesvolle ledenwerving’ en ‘Impact met achterbanraadpleging’. Schuif aan, praat of luister mee – het is kosteloos en kan vanuit je strandstoel.

Deel deze pagina:

De online uurtjes bestaan uit een korte introductie, waarna je mee kunt praten en je vragen kunt stellen. Alleen luisteren, kan natuurlijk ook. Telkens op een dinsdag (2, 9 en 16 augustus) van 16.00 tot 17.00. Voor alles wat je graag wilde weten, maar nooit durfde te vragen over:

Vragenuur: Zorg van morgen, ramp of kans?

Dit vragenuur is geweest. Aanmelding is niet meer mogelijk. Wil je meer weten over de zorg van morgen? Neem contact op met Joop Beelen.

Steeds langere wachtlijsten, minder zorgpersoneel, bezuinigingen, sluiting van ziekenhuizen. Dat belooft wat voor de toekomst. Van alle kanten vernemen we doemscenario’s. De landelijke overheid antwoordt met een Integraal Zorgakkoord en Passende Zorg. Dat heeft consequenties voor jouw achterban.

Tijdens dit zomervragenuur bespreekt Lucie Peijnenburg, senior adviseur patiëntbelang van Patiëntenfederatie Nederland, de Zorg van morgen:

 • Wat komt er op ons af, kloppen de doemscenario’s?
 • Wat betekent dit voor de achterban van jouw organisatie?
 • Kan je nog wel op je vertrouwde zorg en voorzieningen blijven rekenen?
 • Wat kunnen patiënten- en gehandicaptenorganisaties hieraan doen?
 • Welke ideeën hebben we samen?

Ga in gesprek en stel je vragen over dit onderwerp onder leiding van Joop Beelen, adviseur regionale participatie van PGOsupport.  

Datum en tijd

Dit vragenuur is op dinsdag 2 augustus van 16:00 tot 17:00 uur.

Voor wie?

Dit vragenuur is relevant voor medewerkers en vrijwilligers van patiëntenorganisaties die zich bezig (gaan) houden met de zorg van morgen. Het doel: leren van en met elkaar. Of je nu actief deelneemt of alleen komt meeluisteren: deelname is gratis en vrijblijvend!

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van andere gratis vragenuurtjes? Meld je aan voor de nieuwsbrief van PGOsupport.

Naar boven

Vragenuur Succesvolle ledenwerving

Dit vragenuur is geweest. Aanmelding is niet meer mogelijk. Wil je meer weten over succesvolle ledenwerving? Neem contact op met Marion Koppelman.

Veel organisaties hebben moeite met ledenwerving. Sommige organisaties lukt het wel. Zoals de Osteoporose Vereniging. In krap 2 jaar groeide de vereniging van 1.000 naar ruim 1.700 leden. Hoe kregen ze dat voor elkaar? Directeur Hendrien Witte komt het vertellen. Ze beantwoordt samen met Renske Noordhuis, adviseur bij MEO, al je vragen over succesvolle ledenwerving. Ontdek hoe de vereniging:

 • zich succesvol richt op een wat vergeten doelgroep van 1 miljoen mensen
 • krachtig communiceert met focus op 3 speerpunten
 • meer zichtbaarheid realiseert (van 300 naar 1.200 volgers)
 • met ervaringsverhalen en webinars meer aandacht krijgt
 • met slimme strategie maandelijks 20 tot 30 leden binnenhaalt

Ga in gesprek met Hendrien en Renske onder leiding van Marjo Zijp, communicatieadviseur van PGOsupport. Er is voldoende ruimte voor uitwisseling.

Datum en tijd

Dit vragenuur is op dinsdag 9 augustus van 16:00 tot 17:00 uur.

Voor wie?

Dit vragenuur is relevant voor medewerkers en vrijwilligers van patiëntenorganisaties die meer mensen willen binden aan hun organisatie. Of het nu leden, donateurs of volgers zijn. Het doel: leren van en met elkaar. Of je nu actief deelneemt of alleen komt meeluisteren: deelname is gratis en vrijblijvend! 

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van andere gratis vragenuurtjes? Meld je aan voor de nieuwsbrief van PGOsupport.

Naar boven

Vragenuur Impact met achterbanraadpleging

Dit vragenuur is geweest. Aanmelding is niet meer mogelijk. Wil je meer weten over impact bereiken met achterbanraadpleging? Neem contact op met Nienke Oosting.

Je organisatie is er om toegevoegde waarde te leveren voor de achterban. We noemen dat impact. Impact bereik je alleen als je inspeelt op de behoefte van de achterban. Maar wie is die achterban? Hoe bereik je hen? En wat is hun behoefte eigenlijk?  

Eva Vroonland, adviseur patiëntenparticipatie van PGOsupport en Nienke Oosting, adviseur impact en bereik van PGOsupport maken duidelijk dat achterbanraadpleging noodzakelijk is om impact te realiseren.

Bij achterbanraadpleging denk je misschien aan die ellenlange enquêtes waar je mailbox van overstroomt. Maar het kan ook kort en krachtig. En er zijn nog veel meer manieren om input te krijgen van je doelgroep. Tijdens dit vragenuur vertellen Eva en Nienke je meer over:

 • het belang van een goede achterbanraadpleging
 • tips in het bereiken van je doelgroep
 • verschillende manieren om jouw achterban te bevragen

Er is volop ruimte voor uitwisseling. Eva en Nienke beantwoorden al je vragen over dit onderwerp.

Datum en tijd

Dit vragenuur is op dinsdag 16 augustus van 16:00 tot 17:00 uur

Voor wie?

Dit vragenuur is relevant voor medewerkers en vrijwilligers van patiëntenorganisaties die meer willen weten over impact en achterbanraadpleging. Het doel: leren van en met elkaar. Of je nu actief deelneemt of alleen komt meeluisteren: deelname is gratis en vrijblijvend! 

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van andere gratis vragenuurtjes? Meld je aan voor de nieuwsbrief van PGOsupport.

Naar boven

Meer weten?

Neem contact op met
Marjo Zijp

Marjo Zijp

communicatieadviseur