Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening

Online dialoog: weten wat er leeft onder je achterban

Hoe zorg je dat je weet wat leeft onder de achterban van je organisatie? Doe mee aan de online dialoog van PGOsupport.

In contact staan met je achterban: dat is voor elke patiëntenorganisatie, of cliënten- of naastenorganisatie belangrijk. Immers, je vertegenwoordigt of helpt een grotere groep. Dan is het van belang om te weten wat er speelt en wat behoeften zijn. Wat organisaties doen om dat te weten te komen, verschilt.

Actief bevragen

Een manier om te zorgen dat je weet wat er leeft onder je achterban, is door hen actief te bevragen, ofwel te raadplegen. Je raadpleegt ze bijvoorbeeld over hun wensen en behoeften of hun ervaringen met zorg en ondersteuning.

Passief raadplegen

Daarnaast kun je verzamelen en benutten wat er spontaan aan reacties of ervaringen van je achterban binnenkomt. Bijvoorbeeld via een Facebookgroep van je organisatie of via een contactformulier op je website. Dat is een vorm van passief raadplegen.

Online dialoog – deel, leer en inspireer

PGOsupport ondersteunt organisaties bij het bevragen van hun achterban. Dat willen we zo goed mogelijk doen, aansluitend bij de vragen en behoeften. Daarom organiseren we tussen 17 en 30 maart een online dialoog. Om meer te weten te komen over:

  • hoe jouw organisatie op dit moment te weten komt wat leeft onder jullie achterban
  • welke meerwaarde jij ziet in het bevragen van jullie achterban
  • welke extra kennis, vaardigheden en ondersteuning jouw organisatie nodig heeft bij het actief of passief raadplegen van jullie achterban.

Ronde 1: 17 tot 23 maart

De online dialoog bestaat uit 2 rondes. In ronde 1 beantwoord je enkele vragen over hoe jouw organisatie weet wat leeft in jullie achterban. Het invullen lijkt op dat van een vragenlijst. In jouw eigen tijd, op je eigen computer, telefoon of tablet.

Ronde 2: 24 tot 30 maart

Na een week sluit ronde 1, en start ronde 2. Iedereen die mee heeft gedaan in ronde 1 krijgt daarvoor een uitnodiging. In die tweede ronde krijg je antwoorden van andere organisaties te zien op een aantal vragen uit ronde 1. Ter inspiratie, en om te reageren op de antwoorden van collega-organisaties. Je kunt aangeven in hoeverre je je in antwoorden van anderen herkent en of die ook voor jou gelden.

Dialoog: leren van elkaar

Organisaties leren van elkaar en vullen elkaar aan. Zo krijgen we een goed beeld van wat organisaties nu doen en welke behoefte er is om het bevragen van de achterban te verbeteren.

We maken voor deze online dialoog gebruik van de dialoogtool van Circlelytics.

Meedoen?

Deze dialoog is bedoeld voor medewerkers en vrijwilligers van patiënten-/cliënten-/naastenorganisaties. We sturen de uitnodiging voor ronde 1 naar de organisaties waar PGOsupport contact mee heeft. Vul je contactgegevens in, dan sturen we je ook een uitnodiging.

Wil je zeker weten dat jij ook een uitnodiging voor deze dialoog ontvangt?

Mail ons je contactgegevens, dan sturen we je een uitnodiging.

Contactgegevens