Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Online leren krijgt een boost bij PGOsupport

PGOsupport geeft online leren een prominente rol in het opleidingsaanbod. Op veler verzoek investeren we in leren op afstand in combinatie met leren op locatie. Binnenkort start de eerste pilot.

Karin Hoek, adviseur leren en ontwikkelen bij PGOsupport, en Dafne Swart Wychgel, projectleider en expert in online leren, werken samen met de inhoudelijke adviseurs van PGOsupport aan de nieuwe aanpak.

De kracht schuilt in de combinatie

“Onze nieuwe aanpak bestaat uit modules waarin online geleerd en uitgewisseld wordt, maar ook klassikaal, eventueel aangevuld met advies op maat. De kracht schuilt in de combinatie”, vertelt Karin.

In de nieuwe aanpak leren deelnemers online en klassikaal, aangevuld met advies op maat. De kracht schuilt in de combinatie.

Karin Hoek, adviseur leren en ontwikkelen PGOsupport

Cursisten bij PGOsupport zijn vaak als vrijwilliger voor een organisatie actief. Reizen is soms belastend, de vrije tijd beperkt. Door leerstof online aan te bieden, kunnen cursusdeelnemers grotendeels zelf de plaats en het moment bepalen waarop ze leren.

Efficiënt en effectief leren

Dafne: “Cursisten kunnen zich bijvoorbeeld thuis online verdiepen in de theorie en kennismaken met de kern van de inhoud. Daarna kunnen zij klassikaal aan de slag met toepassing in de eigen situatie, met oefeningen en gaan zij in interactie met andere cursisten onder begeleiding van een deskundige trainer. Zo benut je de klassikale bijeenkomst optimaal voor het leren van en met elkaar.”

Online á la carte

Karin noemt het online leren bewust geen e-learning. “Bij e-learning heb je meestal een vast menu dat je van a tot z moet volgen. Bij ons is de keuze juist á la carte. We bieden straks allerlei relevante modules online aan en de cursist bepaalt wat past bij de behoefte en voorkennis. Zo geven we de cursist de regie over de eigen leerroute.”

Online doorpakken

Er zijn nog meer voordelen van online leren. Dafne: “Doordat je elkaar ook na de bijeenkomst online kunt vinden, blijf je netwerken en gaat het leren na afloop van een cursus door. Deze online vorm van kennis uitwisselen wordt een vast onderdeel van onze cursusaanpak.

Pilots in de maak

De eerste pilots zijn nu in de maak. De pilot waarin je leert hoe je een kant-en-klare crowdfundingcampagne bouwt, gaat dit najaar van start. De volgende pilot gaat over patiëntenparticipatie, een kernthema van PGOsupport dat voor veel vrijwilligers de basis vormt van hun werk.

Online module crowdfunding binnenkort beschikbaar

Binnen enkele weken komt de online oriëntatiemodule crowdfunding beschikbaar. In deze module ontdek je wat er allemaal bij komt kijken wanneer je via crowdfunding geld voor een project wilt werven. “Alle nieuwsbriefabonnees en oud-cursisten kunnen geheel vrijblijvend inschrijven voor deze online oriëntatiemodule. De mailing met de uitnodiging hiervoor gaat er binnenkort uit.”

Meer weten over online leren?

Wil je nu al meer weten over online leren? Neem contact op met Karin Hoek.

App of bel 06 4063 0976