Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Ontdek blended learning: ideale mix offline/online leren

Steeds meer cursussen van PGOsupport hebben ook een online college. Zo'n combinatie heet blended learning. Karin Hoek, adviseur leren en ontwikkelen, vertelt over de voordelen en mogelijkheden.

Blended leren, beter leren

Traditioneel staat er een docent voor de klas die de stof presenteert, cursisten luisteren, maken aantekeningen en doen oefeningen. Doel is dat ze de kennis onthouden en leren toepassen. "Uit onderzoek blijkt dat mensen dit beter kunnen als ze de kennis op verschillende momenten en manieren tot zich nemen. Dat kan met blended learning heel goed. Het biedt een mix voor het beste leerresultaat", aldus Karin Hoek. Maar wat is die mix?

Video, klaslokaal, website

Leren in de klas kun je op veel manieren online aanvullen en ondersteunen. Bijvoorbeeld met een online college op video, oefeningen en extra leerstof op een website. De mix is afhankelijk van het doel en publiek. Groot voordeel van online leren, is dat deelnemers dat thuis aan de keukentafel kunnen doen.

Leren begint en stopt niet in het lokaal

"Leren begint niet pas als je het klaslokaal binnenkomt. Evenmin stopt het als je er weer uitgaat", zegt Karin. Als cursisten zich online voorbereiden, dan is er in de klas meer tijd en gelegenheid voor interactie, oefening en verdieping. Ook na de bijeenkomsten vergroot online en offline ondersteuning het leerresultaat.

PGOsupport ontwikkelt door

Steeds meer cursussen bij PGOsupport gaan inmiddels vergezeld van een online college of bieden ondersteuning via e-learning. Ondertussen experimenteren en leren we er lustig op los. Doe jij met ons mee?

Blended learning voor uw organisatie?

Ben je geïnteresseerd in blended learning voor je organisatie? Wil je gebruikmaken van onze kennis, ervaring en contacten met producenten? Of wil je ervaring delen om samen blended learning verder te ontwikkelen? Iedere reactie is welkom. Bekijk hieronder de video waarin Karin Hoek vertelt hoe PGOsupport werkt aan blended learning.
Of bekijk de video via de link online college Blended learning.

 

Wil je meer weten over blended learning?

Karin Hoek, adviseur leren en ontwikkelen, helpt je graag verder

Bel of app 06 4063 0976