Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Ontdek de 4 smaken van de PGO-academie

Cursussen, masterclasses, themabijeenkomsten en next practice bijeenkomsten staan op ons academiemenu. Wat zijn de verschillen?

Om het overzichtelijk te maken, hebben we het brede open aanbod van de PGO-academie onderverdeeld in 4 typen. Karin Hoek, adviseur leren en ontwikkelen van PGOsupport, licht toe.

Leren versus informeren en netwerken

We hebben de volgende smaken in ons open aanbod:

  • cursussen en masterclasses waar je kennis, inzicht en vaardigheden opdoet, en
  • bijeenkomsten gericht op informeren, inspireren, uitwisselen en netwerken. Dat zijn de themabijeenkomsten en de next practice bijeenkomsten.

Cursussen

Onze cursussen zijn voor een brede doelgroep: van beginnende tot meer gevorderde deelnemers die kennis willen opdoen of deze willen opfrissen.

Het open aanbod is breed en sluit aan bij de kennis en vaardigheden die patiëntenvertegenwoordigers nodig hebben om de kerntaken van hun organisatie uit te kunnen voeren: lotgenotencontact, informatievoorziening en belangenbehartiging. En natuurlijk fondsenwerving!

Masterclasses voor experts

De masterclasses zijn relatief nieuw in ons programma. De meer ervaren, doorgewinterde medewerkers en vrijwilligers hebben vaak behoefte aan een verdiepingsslag in hun vakgebied. Karin: “Speciaal voor die experts hebben we de masterclasses in het leven geroepen. Een masterclass brengt verdieping en vraagt flink wat voorkennis van of ervaring met het onderwerp. Begeleiders van een masterclass zijn veelal toppers in hun vakgebied."
Deelname aan een masterclass kost € 50,- per dagdeel.

Themabijeenkomsten: best practice

“Een themabijeenkomst gaat over een actueel, relevant onderwerp, een thema waarmee al ervaringen zijn opgedaan en waarbij we zicht hebben op wat de ‘best practices’ zijn”, vervolgt Karin. “Meestal onder leiding van een deskundige die het thema van diverse kanten kan belichten en ervaringen kan plaatsen. Op een themabijeenkomst is veel ruimte om kennis en ervaring uit te wisselen en te netwerken. Een voorbeeld is onze bijeenkomst over nalatenschappen werven op 24 april."

Next practice bijeenkomsten: innovatie en toekomst

Next practice bijeenkomsten gaan over ontwikkelingen waarvan wij denken dat die relevant gaan zijn voor onze organisaties. Ontwikkelingen waarmee in ons veld nog geen of beperkt ervaringen mee opgedaan zijn. Karin: “We spotten een innovatieve ontwikkeling of we krijgen een signaal uit ons netwerk waarvan we denken: hé, dat biedt een kans, een mooi nieuw inzicht!

We delen deze nieuwe ontwikkelingen en signalen graag met onze organisaties. Zoals tijdens de next practice bijeenkomst Hoe krijg je meer energie van een ongewisse toekomst op 31 mei. Die gaat over het nieuwe organiseren. Wat kun je als bestuurder of bestuurslid doen om de toekomst energiek tegemoet te treden? Hoe blijf je in beweging, welke waarden helpen daarbij en hoe hou je het nog leuk ook!"

Overzicht via het menu

Wil je van een type bijeenkomst het huidige aanbod zien, bijvoorbeeld van de masterclasses? Vink dan op de pagina Cursussen en bijeenkomsten Masterclass aan in het menu ‘Type’.

Als je dit doet voor de 'Nu te volgen' cursussen dan zie je de masterclasses die gepland zijn. Kijk je in het Volledig cursusaanbod dan vind je alle masterclasses, gepland en nog niet gepland. Is de masterclass van je keuze nog niet gepland? Laat je gegevens achter, dan krijg je een seintje zodra de cursus op de agenda komt. 

Kom je er niet uit of heb je een andere vraag?

Karin adviseert je graag over de verschillende smaken.

Bel of app Karin op 06 4063 0976