Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Onze kijk op leren

Willen weten hoe het zit, voor nog meer impact van je werk.

Vraag een willekeurige trainer van PGOsupport wat zo 'eigen' is aan onze cursisten en vrijwel altijd luidt het antwoord: “De cursisten zijn zo betrokken".

Vraag een expert in didactiek naar een voorwaarde om te leren en je krijgt als antwoord: “Nieuwsgierigheid, willen weten hoe het zit”.

De betrokkenheid van onze cursisten is een uitstekende voedingsbodem voor nieuwsgierigheid: “willen weten hoe het zit”. En daarmee ook een prima basis om te leren.

Vanuit die basis vergroot PGOsupport kennis, inzicht en vaardigheden van cursisten. We ontwikkelen hun houding en gedrag om nog meer impact te realiseren met het werk wat ze doen.

Meer weten? Lees verder hoe we de nieuwsgierigheid prikkelen, hoe we van en met elkaar leren, het geleerde toepasbaar maken en zorgen dat jij de regie krijgt.

Vanuit betrokkenheid

We spelen in op jouw betrokkenheid en nieuwsgierigheid die je hebt omdat je ergens voor wilt gaan, bijvoorbeeld je vrijwilligerswerk en daarbij tegen een knelpunt aanloopt. Of als je nog beter/efficiënter wilt worden in wat je doet. Vanuit een concrete leerbehoefte gaan we aan de slag.

Sociaal leren

Daarnaast is leren bij PGOsupport iets wat je samen doet: je leert met en van elkaar. Dus niet alleen van een trainer / docent die vertelt hoe het zit. Maar vooral ook door uit te wisselen met medecursisten en de kennis toe te passen. Sociaal leren, door online in gesprek te gaan en je netwerk te vergroten én door elkaar in levenden lijve te ontmoeten.

De regie bij jou

Bij PGOsupport bepaal je zelf wat je wilt leren, waar en wanneer. We hebben een breed aanbod aan klassikale cursussen, die we op onze eigen locatie in Utrecht verzorgen, maar ook steeds meer in andere regio's. Ook groeit ons online aanbod. Daarmee kan je leren waar en wanneer je wilt en bepaal je zelf het tempo. Je kiest zelf welke modules je doorloopt en in welke volgorde je dat doet.

Kortom, de regie ligt bij jou.

Toepasbaar in jouw situatie

Wat je leert, maken we toepasbaar. Zodat je niet alleen weet hoe je iets moet doen, maar dat vervolgens ook kunt doen. Veel oefenen dus, waarbij we kennis vertalen naar herkenbare situaties. En je ervaringen deelt. Dat gebeurt steeds vaker online, maar ook tijdens de fysieke bijeenkomsten. Daarbij begeleidt een deskundige trainer/adviseur je om het geleerde in jóuw situatie te plaatsen.

Leren en advies trekken samen op

Leren staat niet op zichzelf. Je persoonlijke motivatie om te leren hangt nauw samen met je betrokkenheid bij je organisatie. Omgekeerd vraagt een nieuwe koers van de organisatie vaak nieuwe kennis en vaardigheden van vrijwilligers en medewerkers. De academie werkt daarom nauw samen met de inhoudelijk adviseurs van PGOsupport. Vaak maakt een cursus op maat onderdeel uit van een adviestraject. Of we signaleren in een cursus aanvullende behoefte aan advies.

Terug naar overzicht academie