Ga direct naar de content

Annemiek van Rensen

Annemiek van Rensen is adviseur patiëntenparticipatie bij zorg en onderzoek. Het geven van trainingen is een belangrijk onderdeel van haar werk. Binnen PGOsupport verzorgt ze trainingen aan patiëntenorganisaties, maar ook aan onderzoekers. Ook is ze verantwoordelijk voor EUPATI NL, de opleiding die patiëntenvertegenwoordigers opleidt tot gelijkwaardige gesprekspartners bij geneesmiddelenonderzoek. 

Deel deze pagina:

foto Annemiek van Rensen

Annemiek van Rensen, adviseur patiëntenparticipatie bij zorg en onderzoek
E-mail: a.vanrensen@pgosupport.nl
Telefoon: 030 20 40 700 (algemeen nummer PGOsupport)
LinkedIn-profiel

Meerwaarde

Dat inbreng vanuit patiëntenperspectief bij zorg en onderzoek een belangrijke meerwaarde kan hebben staat voor mij wel vast. Daarmee is het echter nog niet vanzelfsprekend!
Ik denk graag mee over wat een effectieve aanpak kan zijn om meer voet aan de grond te krijgen. Met zowel patiëntenorganisaties als hun samenwerkingspartners, om te komen tot een passende aanpak voor alle betrokkenen en het veld waarbinnen ze het moeten waarmaken. Lees meer bij Advies participatie bij onderzoek.

Inbreng vanuit cliëntenperspectief bij zorg en onderzoek blijkt nog lang niet vanzelfsprekend.

Trainingen

Het verzorgen van trainingen is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Trainingen aan patiënten, maar bijvoorbeeld ook aan onderzoekers. Trainingen gericht op onderzoekers zijn tot nu toe voornamelijk maatwerk: daarover ga ik graag met je in gesprek. Lees meer bij trainingen en advies aan onderzoekers.

Binnen PGOsupport ben ik ook verantwoordelijk voor EUPATI NL, de opleiding die Nederlandse patiëntenvertegenwoordigers opleidt tot gelijkwaardige gesprekspartner bij onderzoek en ontwikkeling van geneesmiddelen. Een opleiding als EUPATI is essentieel om te kunnen blijven voldoen aan de toenemende vraag naar goed toegeruste patiëntenvertegenwoordigers. Lees meer over de EUPATI NL- opleiding.

Geneesmiddelenontwikkeling

Wetenschappelijk onderzoek en geneesmiddelenontwikkeling zijn onderwerpen waar ik veel affiniteit mee heb. Ik heb zelf een achtergrond als onderzoeker en was van 2015 tot en met 2022, naast mijn werk bij PGOsupport, lid van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBR). Omdat ik bovendien geloof dat we pas echt vooruitgang kunnen boeken als de opgedane ervaringen ook weer worden gedeeld, zoek ik altijd naar manieren om kennis breder onder de aandacht te brengen. Het liefst zodanig dat alle belanghebbenden deze kennis kunnen oppakken en implementeren in hun eigen activiteiten en processen.

Vragen over wetenschappelijk onderzoek vanuit patiëntenperspectief? Of over de EUPATI NL-opleiding?

Neem contact op met Annemiek van Rensen, adviseur patiëntenparticipatie bij zorg en onderzoek:

E-mail: a.vanrensen@pgosupport.nl
Telefoon: 030 20 40 700 (algemeen nummer PGOsupport)

Lees meer over participatie bij onderzoek: