Ga direct naar de content

Dries Hettinga

Dries Hettinga is directeur-bestuurder van PGOsupport. Hij geeft leiding aan het bureau in Utrecht met meer dan 20 medewerkers. Het team van PGOsupport werkt aan het bevorderen van patiëntenparticipatie door het geven van informatie, advies en training.

Deel deze pagina:

foto Dries HettingaDries Hettinga, directeur-bestuurder
E-mail: d.hettinga@pgosupport.nl
Telefoon: 06 18 06 48 19
LinkedIn-profiel

Dries Hettinga: ‘‘We zien vele mooie voorbeelden van wat participatie door patiënten- en cliëntenorganisaties oplevert. Maar we zien ook nog te veel voorbeelden dat er wel een extra stoel wordt gezet bij de overlegtafel maar dat patiënten uiteindelijk niet in staat worden gesteld mee te praten en mee te beslissen. Vaak komt dat niet door verkeerde intenties maar door onkunde. PGOsupport gaat zich daarom meer dan voorheen ook op de gesprekspartners van patiënten- en cliëntenorganisaties richten. Want samenwerking komt van twee kanten: aan de ene kant een sterke patiëntenbeweging en aan de andere kant constructieve gesprekspartners. Samen bereik je meer.’

Dries Hettinga begon zijn loopbaan als onderzoeker en beleidsadviseur bij een Britse patiëntenorganisatie. Hij werkte voor het Diabetes Fonds en als interimmanager en -adviseur op het raakvlak van gezondheid, wetenschap en zorg. Voordat hij bij PGOsupport in dienst kwam, werkte hij bij het UMC Utrecht als hoofd research office. Lees meer in het artikel Dries Hettinga nieuwe directeur PGOsupport.

Rechtenvrije foto's (vrij te gebruiken)

Klik op de link en sla de foto op met je rechtermuisknop.