Ga direct naar de content

Martine Versluijs

Martine Versluijs is adviseur patiëntenparticipatie bij PGOsupport, met als aandachtsgebieden ervaringsdeskundigheid en patiëntenparticipatie bij richtlijnen en zorgstandaarden.

Deel deze pagina:

foto martine versluijs

Martine Versluijs, adviseur patiëntenparticipatie
E-mail: m.versluijs@pgosupport.nl
Telefoon: 06 40 66 21 09
LinkedIn-profiel

Ervaringsdeskundigheid

Patiënten- en cliëntenorganisaties krijgen steeds vaker de vraag om mee te denken over verbetering van de kwaliteit van zorg en welzijn. De inbreng van ervaringsdeskundigheid door patiëntenvertegenwoordigers heeft een belangrijke meerwaarde. Het zorgt ervoor dat de zorg beter aansluit bij de ervaring en behoeften van mensen met een chronische ziekte of beperking.

Ervaringsdeskundige ben je als je naast je eigen ervaringen met een aandoening, ook de kennis en vaardigheden hebt om een grotere groep patiënten te vertegenwoordigen. Lees meer over ervaringen en ervaringsdeskundigheid.

Training en advies

Bij PGOsupport train ik patiëntenvertegenwoordigers over hoe zij hun ervaringsdeskundigheid op verschillende manieren kunnen inbrengen bij een verbetertraject in zorg en welzijn. Bijvoorbeeld bij richtlijnen en zorgstandaarden. Zie de cursussen Participatie in richtlijnontwikkeling en Inbreng cliëntenperspectief bij kwaliteit van zorg.

Ook geef ik de cursus Aan de slag als patiënten- of cliëntenvertegenwoordiger, een aanrader voor beginnende vrijwilligers/patiëntenvertegenwoordigers. In dit nieuwsbericht lees je daar meer over: Waarom je de cursus Aan de slag als patiëntenvertegenwoordiger niet mag missen.

Daarnaast geef ik ook advies op maat. Dat kan een verkennend gesprek zijn of advies tijdens alle stappen van een kwaliteitstraject. Kijk bij advies over patiëntenparticipatie in de zorg.

Privacywetgeving (AVG)

Met mijn juridische achtergrond heb ik mij ook verdiept in de AVG en wat deze wetgeving betekent voor patiëntenorganisaties. Aan de verwerking van persoonsgegevens stelt de AVG strengere eisen. Checks, tips en modelovereenkomsten vind je bij Wat betekent De AVG voor patiëntenorganisaties

Wil je meer weten over hoe je aan de privacywet kan voldoen? Of heb je algemene vragen over de AVG? Neem gerust contact met mij op. Ik help je graag verder.

Heb je vragen over ervaringsdeskundigheid en participatie bij de kwaliteit van zorg? Of over de AVG?

Neem contact op met Martine Versluijs, adviseur patiëntenparticipatie:

E-mail: m.versluijs@pgosupport.nl
Telefoon: 06 40 66 21 09

Meer over participatie in de zorg en ervaringsdeskundigheid: