Ga direct naar de content

Care4Neo geeft vrijwilligersdag een boost

Een vrijwilligersdag die energie geeft. Waar vrijwilligers elkaar leren kennen, ervaring uitwisselen en hun talenten ontdekken. Interactieve werkvormen van PGOsupport gaven vrijwilligers van Care4Neo een mentale opkikker.

Deel deze pagina:

Je wilt dat een vrijwilligersdag leuk is en energie geeft. Het is ook een manier om vrijwilligers te bedanken en met elkaar te verbinden. Care4Neo, vereniging van ouders van couveusekinderen, greep de vrijwilligersdag van najaar 2021 aan om in te spelen op vrijwilligerswensen.

Behoefte aan meer contact

De patiëntenorganisatie heeft maar liefst 120 vrijwilligers. Een groot deel begeleidt als ervaringsdeskundige ouders van couveusekinderen in een ziekenhuis ergens in het land. Zij werken solistisch en hebben daardoor behoefte aan meer onderling contact om ervaring uit te wisselen. Dat bleek duidelijk uit de vrijwilligersenquête. Daarom wilde Care4Neo een vrijwilligersdag waarbij de vrijwilligers elkaar leren kennen en van elkaar leren.”

Nienke Oosting van PGOsupport stelde een aantal leuke werkvormen voor en adviseerde om ook op zoek te gaan naar de talenten van de vrijwilligers, omdat dit zo motiverend is. Nienke en haar collega Jolanda van Dijk stelden samen met bestuurslid Francis Blokland en vrijwilligerscoördinator Evelyne Haneuse van Care4Neo het definitieve programma op.

Nienke Oosting en Jolanda van Dijk presenteren de vrijwilligersdag van Care4Neo
Nienke Oosting en Jolanda van Dijk presenteren de vrijwilligersdag van Care4Neo

Interactieve start

Dat programma startte interactief. De vrijwilligers stonden in een kring. Vervolgens noemde Jolanda allerlei functies. Wie zijn functie hoorde, zette een stap naar voren. Zo was meteen duidelijk wie wat doet. Daarna volgde het onderdeel ‘Over de streep’, welbekend van het tv-programma.

Over de streep

Het idee van ‘Over de streep’ is simpel. De ene kant van de streep is eens met de stelling, de andere kant oneens. Er werden stellingen gemaakt die teruggrepen op de uitkomsten van de vrijwilligersenquête. Daarmee namen de vrijwilligers letterlijk een positie in. Vervolgens ging Nienke met de microfoon langs de vrijwilligers om te vragen waarom ze op die plek staan. Zo leer je van, met en over elkaar.

Hilarisch

“Het mooie van deze werkvorm”, vertelt Jolanda, “is dat er niet direct discussie ontstaat over een mening, maar dat je rustig kan vertellen waarom je daar staat. Daarna gaan we pas naar de volgende vrijwilliger. Ook wordt zichtbaar waar iedereen staat. Dat weet je normaal niet van elkaar. Vooral niet, omdat in bijvoorbeeld een kringgesprek lang niet iedereen aan het woord komt.

Soms is het zelfs hilarisch, omdat we ook prikkelende stellingen voorleggen. Dan gaat iedereen naar de overkant op 2 na of zo. En dan is het: oké, jullie durven… leg dat eens uit. Zo dagen we vrijwilligers uit om echt stelling te nemen, zonder dat daar meteen afkeuring of discussie op volgt.”

Talentenjacht

Een ander onderdeel was het talentenspel. Elke vrijwilliger kreeg een blaadje met 3 vragen over zijn of haar talenten. Wat is jouw talent? Wat is je functie en kun je je talent daarin kwijt? Hoe kun je je talent nog beter inzetten in je functie?
Vervolgens noemde Jolanda een waslijst aan talenten. Ben je creatief, ben je nauwkeurig, kun je organiseren… noem maar op. Vrijwilligers die hun talent hoorden, zetten een stap naar voren. Daarna gingen ze in groepjes uiteen om hun talenten te bespreken.

“Dat was zo motiverend”, zegt Francis van Care4Neo. “Met opmerkingen als: ‘joh, met jouw talenten kun je toch veel meer doen, zoals…’ Zo ontdek je ook of je op je plek zit of dat je de verkeerde klussen doet. Dat was echt zo leuk en leerzaam. Je leert elkaar goed kennen en ontdekt waar en hoe je je talent kwijt kunt. Er is in ieder geval 1 vrijwilliger die ontdekte dat ze liever iets anders doet binnen de organisatie.”

Onze vrijwilligersdag is helemaal geslaagd, mede dankzij het interactieve programma van PGOsupport
Francis Blokland, Care4Neo

Verbondenheid en energie

“We merkten dat hier verbondenheid en energie ontstond. We kregen er zelf ook veel energie van”, vervolgt Jolanda van Dijk. “We hebben deze werkvormen nu voor de tweede keer gedaan en ze werken uitstekend. Met ‘Over de streep’ achterhaal je wat vrijwilligers ergens van vinden. Je kan daarbij ook dilemma’s voorleggen of veranderingen polsen, informatie ophalen.

En met het talentenspel maak je vrijwilligers bewust van wat ze in huis hebben om hun werk te doen. Stimuleer je ze om het beste uit zichzelf te halen. Je moet wel een groepje hebben. Het kan al met 10 vrijwilligers, maar ook met 100.”

Meer weten?

Neem contact op met
Jolanda van Dijk

Jolanda van Dijk

adviseur organisatieontwikkeling

Meer over vrijwilligers