Ga direct naar de content

Winona Verlinden

Winona Verlinden is adviseur fondsenwerving bij PGOsupport. Ze adviseert en begeleidt patiëntenorganisaties bij het werven van extra en structurele inkomsten via fondsenwerving. Aandachtsgebieden: crowdfunding, sponsoracties en nalatenschappen werven.

Deel deze pagina:

foto Winona Verlinden, adviseur fondsenwerving bij PGOsupportWinona Verlinden, adviseur fondsenwerving:

E-mail: w.verlinden@pgosupport.nl
Telefoon: 06 4341 1375
LinkedIn-profiel

Je organisatieverhaal

Het mooie aan fondsenwerving vind ik dat het niet enkel extra inkomsten oplevert. Het zorgt er ook voor dat je achterban zich meer verbonden en betrokken voelt en dat je je organisatie op de kaart zet. Ik kijk als adviseur naar de mogelijkheden, unieke aspecten en het netwerk van een organisatie. Van daaruit ga ik op zoek naar een fondsenwervingsstrategie die past bij de behoeften en ambities. Lees meer bij Advies over fondsenwerving.

Eigenlijk is fondsenwerving niet veel anders dan uitleggen wat je belangrijk vindt, je verhaal vertellen en je achterban om hulp vragen. Dat laatste vinden veel organisaties moeilijk, omdat ze denken dat mensen hier niet op zitten te wachten. Maar niets is minder waar! Mensen helpen en geven graag, zolang je ze maar inspireert om bij te dragen.

Het geeft me energie als ik die twijfels kan wegnemen en kan meedenken in een sterk plan om deze vraag wél te durven stellen. Ik vind het dan ook een leuke uitdaging om op de juiste manier en op het juiste moment samen een overtuigend verhaal neer te zetten. Mijn aanpak hierbij is pragmatisch, waarbij ik goed kan schakelen tussen uitvoering en strategie. 

Raakvlakken

In eerdere functies heb ik gewerkt als projectadviseur crowdfunding en allround fondsenwerver in de kunst- en cultuursector. Daar heb ik ervaring opgedaan met verschillende soorten organisaties en fondsenwervingsvragen. Tijdens de afgelopen periode, waarbij ik als invaller werkte bij PGOsupport, heb ik gemerkt dat er genoeg raakvlakken zijn tussen de cultuursector en de patiëntenbeweging. Mijn ervaring in deze sector komt hier dan ook prima van pas.

Aandachtsgebieden

Bij PGOsupport ben ik aanspreekpunt voor advies en ondersteuning over:

Wil je meer weten over fondsenwerving? Of heb je een mooi idee en wil je ermee aan de slag?

Neem contact op met Winona Verlinden, adviseur fondsenwerving:

E-mail: w.verlinden@pgosupport.nl
Telefoon: 06 4341 1375

Lees meer over fondsenwerving: