Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Participatiekompas vernieuwd en uitgebreid

Voor PGOsupport zijn patiëntenparticipatie en patiëntenperspectief belangrijke thema’s. Daarom publiceren we op participatiekompas.nl kennis over en ervaringen met patiëntenparticipatie. We hebben de website nu volledig vernieuwd.

Niet alleen het jasje is moderner, toegankelijker en gebruiksvriendelijker, ook de inhoud is nieuw. Boordevol praktische handvatten voor en inspirerende voorbeelden van patiënten- en cliëntenparticipatie.

Meteen naar participatiekompas.nl

Voor alle betrokken partijen

Participatiekompas is bedoeld voor iedereen die bij participatie in zorg en ondersteuning betrokken is:

  • patiënten, cliënten en hun organisaties
  • gezondheidsfondsen
  • onderzoekers
  • zorgverleners
  • beleidsmedewerkers bij gemeenten, zorgverzekeraars, zorginstellingen

Inspiratiebron voor patiënten- en cliëntenorganisaties

De beschreven methoden, tools, praktijkvoorbeelden en publicaties in de Kennisbank helpen bij de inbreng van het patiëntenperspectief. Met antwoord op vragen als ‘hoe werk ik samen met onderzoekers’, ‘wat zijn succesfactoren voor geslaagde participatie’, ‘welke methoden zijn er om het patiëntenperspectief te achterhalen’ en veel meer. Goed vindbaar via een verbeterde zoekfunctie met filteropties.

website Participatiekompas

Kickstarter patiëntenparticipatie bij onderzoek

Ook nieuw is de Kickstarter voor onderzoekers. Met informatie en advies over patiëntenparticipatie bij wetenschappelijk onderzoek. De Kickstarter geeft antwoord op vragen die specifiek bij onderzoekers leven. Hij maakt onderzoekers wegwijs en geeft ze handvatten om participatie in hun onderzoek vorm te geven. Met dossiers over belangrijke en relevante thema’s die onderzoekers zelf hebben aangedragen.

De Kickstarter is ontwikkeld door PGOsupport samen met onderzoekers van het Athena Instituut van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Het project is geïnitieerd en gefinancierd door Alzheimer Nederland, Harteraad, de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en ZonMw.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje!

Het nieuwe Participatiekompas is vanzelfsprekend bereikbaar op het vertrouwde adres: www.participatiekompas.nl. De Kickstarter voor onderzoekers vind je op Participatiekompas via de rode knop rechtsboven of rechtstreeks via www.participatiekompas.nl/kickstarter.

Nieuwsbrief Participatiekompas

Participatiekompas heeft een eigen, maandelijkse nieuwsbrief. Je abonneert je kosteloos via de website.
Abonneer je op de Participatiekompas-nieuwsbrief.