Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening

Patiëntenorganisaties & crowdfunding: aan de slag!

Crowdfunding: het klinkt heel hip en ingewikkeld, maar eigenlijk is het heel simpel. De naam zegt het al - het ‘publiek’ levert de ‘financiën’ die nodig zijn om een project uit te voeren. Het is een ideale manier van fondsenwerving voor projecten tot €7.500. Die projectideeën heb jij vast en zeker ook op de plank liggen.

Doorloop daarom vrijblijvend onze online module ‘Maak kennis met crowdfunding’.

Ideaal voor patiëntenorganisaties

Jij hoort misschien alleen over crowdfunding wanneer een grote, commerciële organisatie innovatieve, ambitieuze plannen heeft. En mogelijk kwam het daarom nog niet in je op om deze vorm van financiering in te zetten voor jouw patiëntenorganisatie. Jammer, want dit is júist een manier voor patiëntenorganisaties om aan geld te komen!

Klinkt moeilijk, is het niet

Jij wilt namelijk graag iets leuks, moois of bijzonders realiseren voor jouw achterban. Je wilt bijvoorbeeld - als deze nare coronatijd voorbij is - een kampeerweekend organiseren. Of jullie foldermateriaal is dringend toe aan een update. Niet altijd ligt daarvoor al voldoende geld op de plank. Dan kun je een beetje hulp van anderen vragen in de vorm van een donatie. Moeilijker dan dat is het niet!

Bijvangst: verbinding en groepsgevoel

Vind je het spannend om geld te vragen? Dat hoort erbij! Maar de waarheid is: leden van een patiëntenorganisatie zijn vaak enorm betrokken bij ‘hun club’, en helpen graag een handje. Zeker als zij de voortgang van de wervingsactie kunnen volgen en zien hoe ook anderen bijdragen. Dat zorgt voor verbinding en ‘groepsgevoel’: we helpen samen! Crowdfunding is daarom bij uitstek geschikt voor de financiering van projecten tot €7.500.

Verken de mogelijkheden met onze online module

Je hoeft het gelukkig niet alleen uit te vogelen. Wil je ontdekken of crowdfunding iets voor jouw project is? Doorloop de online module ‘Maak kennis met crowdfunding’ op een moment dat het jou uitkomt.

Aan het einde van de module kun je – als je wilt - een intakeopdracht maken. Een van onze adviseurs fondsenwerving bekijkt dan je opdracht en neemt contact met je op. Samen zetten jullie jouw idee dan om in (een stevig plan voor) een crowdfundingcampagne. Zo kom je met je allereerste crowdfundingactie direct tot het beste resultaat en overtuig je ook je collega's van het nut van deze manier van fondsenwerving!

Meer weten over crowdfunding

Wel benieuwd naar crowdfunding, maar geen zin in de module?

Ik vertel je er alles over!

Neem contact op met Renske