Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

PGOsupport vernieuwt participatiekompas.nl

Patiëntenparticipatie is hard op weg om volwassen te worden. Het is niet meer de vraag of, het gaat er vooral om hoe de vertegenwoordiger van patiënten of cliënten betrokken is bij wetenschappelijk onderzoek, beleid en kwaliteit van zorg.

Patiëntenorganisaties initiëren en denken mee

Meer en meer kloppen zorgverleners, onderzoekers, beleidsmakers aan bij patiëntenorganisaties met het verzoek om mee te denken, te praten, te ontwikkelen. En als ze niet gevraagd worden, zorgen de patiëntenorganisaties zelf dat ze voor de deur staan. Of ze nemen zelf het initiatief.

Het gezamenlijke doel: de kwaliteit van leven en van zorg te verbeteren. Niet meer dan logisch dus, dat je voor het beste resultaat geen stap zet zonder de eindgebruiker te betrekken bij initiëren, innoveren, ontwikkelen en verbeteren.

Participatiekompas.nl

Voor PGOsupport zijn patiëntenparticipatie en patiëntenperspectief belangrijke thema’s. Daarom publiceren we op participatiekompas.nl kennis over en ervaringen met patiëntenparticipatie. Van en voor alle betrokken partijen: onderzoekers, beleidsmakers, zorgprofessionals én organisaties van patiënten en cliënten.
Op de site vind je handreikingen, methoden en tools, praktijkvoorbeelden. Van focusgroep tot handleiding richtlijnontwikkeling en van keuzehulp tot patiëntenreis.

Gebruikersonderzoek: onderzoekers van UMC Utrecht testen de routekaart op de testversie van de nieuwe website

Vernieuwde website

De website bestaat inmiddels ruim 5 jaar en is aan vernieuwing toe. Binnenkort lanceren we de compleet vernieuwde website. Toegankelijk, inspirerend, drempelvrij en gebruiksvriendelijk. Met speciaal voor onderzoekers een ‘routekaart’ voor patiëntenparticipatie in wetenschappelijk onderzoek.

Volg participatiekompas

Wil je op de hoogte blijven? Volg @Part_kompas op Twitter of abonneer je op de nieuwsbrief van Participatiekompas.