Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

PGOsupport werkt samen met sociale ondernemingen

Voor steeds meer bedrijven is geld verdienen geen hoofddoel, maar een middel om maatschappelijke waarde te realiseren. De wereld beter, mooier, socialer maken, daar gaat het om. PGOsupport werkt graag samen met deze zogenoemde sociale ondernemingen.

Ondernemen met maatschappelijke missie

Sociale ondernemingen hebben een maatschappelijke missie. Ze leveren net als elke andere onderneming een product of dienst. En ze moeten gewoon geld verdienen om te overleven. Het grote verschil is dat ze niet hun financiële doelstellingen vooropstellen maar hun sociale doelstellingen. Dat gaat een stuk verder dan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Sociale doelstellingen

Hoe maken sociale ondernemingen de maatschappij beter? Dat kan op allerlei manieren. Chocoladefabrikant Tony's Chocolonely bijvoorbeeld, spant zich in om alle chocolade in de wereld 100% vrij van slavenarbeid te maken. Beebox wil een herstelde balans in de voedselketen, waarin de belangrijkste spelers, de boeren en burgers, het voor het zeggen hebben.

Maatschappelijke bijdrage PGOsupport

PGOsupport werkt waar het past graag met dit soort ondernemingen samen. "Wij zijn er om patiënten- en cliëntenorganisaties te ondersteunen. Dat is op zich al een maatschappelijke functie. Ook in de uitvoering van onze activiteiten willen we zoveel mogelijk maatschappelijk toegevoegde waarde bieden. Dat doen we door samen te werken met sociale ondernemingen. Dat past bovendien in het beleid van het ministerie van VWS dat van ons 'social return' verwacht", vertelt Joos Vaessens, directeur bestuurder van PGOsupport.

Partners voor bedrijfsmatige ondersteuning

"Patiënten- en cliëntenorganisaties hebben steeds meer behoefte aan ondersteuning in hun bedrijfsvoering. Daar helpen we ze bij door samenwerking met meer dan 20 gespecialiseerde partners. Dat zijn zo veel mogelijk sociale ondernemingen. Bijvoorbeeld doordat ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten."

Mes snijdt aan 2 kanten

"De geselecteerde sociale ondernemingen hebben ervaring met patiënten- en cliëntenorganisaties, brengen een afgestemd aanbod en doen dat tegen een aantrekkelijk tarief. Tegelijkertijd geven zij mensen weer een kans, waardoor het mes aan 2 kanten snijdt. Daar werken we graag aan mee."

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Neem contact op met Sybe de Lint, adviseur bedrijfsvoering