Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening
effectief contact leggen

Presenteer je organisatie op een beurs

Cursusdetails

Voor wie
(vrijwillige) medewerkers van patiënten- en gehandicaptenorganisaties
Duur
1 dag
Niveau
Basis
Leerpad
Gespreksvoering
Kosten
€ 100,- statiegeld
Bekijk de cursusvoorwaarden icon.new_tab.title

Leer hoe je je organisatie effectief presenteert op een beurs.

Met een informatiestand op een beurs, congres of manifestatie bereik je veel mensen. Maar hoe spreek je iemand aan? Hoe presenteer je je organisatie? En hoe vraag je mensen om zich aan te sluiten bij je organisatie?

Effectief en integer

Hoe presenteer je op een effectieve en integere manier je organisatie? De omstandigheden op een beurs zijn niet ideaal voor een diepgaand gesprek. Maar op de man af vragen of de bezoeker zich bij je organisatie wil aansluiten, levert ook niet het gewenste effect op. Met de juiste gespreks- en presentatietechnieken weet je bezoekers op een positieve manier aan je te binden.

In deze cursus leer je:

  • je organisatie te 'verkopen' in een korte en krachtige presentatie ('elevator-pitch')
  • een gesprek op te bouwen en effectief af te ronden

Succesvolle stand

Ook leer je hoe je een stand succesvol maakt. We bespreken onder andere de inrichting: hoe zorg je dat meteen duidelijk is waar je organisatie voor staat?

Methode

Trainer Thijs Roovers gebruikt een camera. Daarmee kun je zien hoe je overkomt, wat sterke punten zijn en waar je je kunt verbeteren. Je kunt de beelden na afloop toegestuurd krijgen.
Je leert ook doordat je elkaar aan het werk ziet en gezamenlijke opdrachten maakt. Voor herkening en inspiratie. Uiteraard alles in een vertrouwelijke en prettige sfeer.

Leerdoelen

Voor aanvang van de cursus ontvang je een vragenlijst. De trainer belt je vervolgens om te ontdekken wat jouw specifieke leerdoelen zijn.

Kleine groep

De groep telt ongeveer 8 deelnemers. De cursus is vooral praktisch met veel oefeningen en alleen theorie waar dat nodig is. Je ontvangt een reader, zodat je na deze dag de theorie thuis kunt nalezen.

Met humor duidelijk gemaakt waar je op moet letten als je je organisatie presenteert. Open houding van de cursusleider waardoor iedereen zich veilig voelde om voor de anderen het woord te voeren.

een cursist

Er zijn helaas (nog) geen geplande cursusdagen.

Wij houden je graag op de hoogte per e-mail wanneer deze cursus (opnieuw) wordt ingepland.