Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Programma

Samen voor meer impact, dat brengt je verder

Dit online programma gaat over effectief en gelijkwaardig samenwerken voor betere kwaliteit van zorg en leven. Hoe doe je dat?

Het progamma bestaat uit:

  • 4 online inspiratiesessies, telkens van 16.00 -17.00 in september
  • de online interactieve talkshow met prominenten en uitreiking Impactprijzen op donderdag 1 oktober 15.00 - 17.00

Neem deel aan alle of enkele inspiratiesessies met impactvolle voorbeelden van kwaliteitsverbetering door gelijkwaardige samenwerking en stel je vragen.
Bekijk vanaf september de goede voorbeelden van de genomineerden voor de Impactprijzen.
Op 1 oktober komt alles samen in de interactieve talkshow.

Na inschrijving sturen we je uitleg hoe je kunt deelnemen.

Organiseren van de zorg van onderop
donderdag 10 september 16.00 - 17.00

Met praktijkvoorbeeld Drachten

Kwaliteit van leven vraagt meer dan goede zorg. Is gezondheid niet in de eerste plaats een verantwoordelijkheid van burgers zelf? Burgers en patiënten zijn geen lijdend voorwerp van het systeem! Zorgverleners, gemeenten en zorgverzekeraars weten dat gezondheidsproblematiek in bepaalde wijken een lastig fenomeen is. Leefstijlinterventies zijn eigenlijk noodzakelijk. Maar hoe krijg je deze burgers zo ver dat zij hiermee aan de slag gaan? Samen met burgers, patiëntenorganisaties, ondernemers zorgverleners, zorgorganisaties, gemeenten en zorgverzekeraars wordt gezondheid opnieuw gedefinieerd en wordt de samenwerking georganiseerd die aansluit bij de behoeften van de inwoners. Neem kennis van de ontwikkelingen en geleerde lessen in Drachten!

Door: Frank Verschuur, organisatieadviseur PGOsupport, projectleider Drachten

Impact realiseren, wat is het en hoe doe je het?
donderdag 17 september 16.00 - 17.00

Kom over de streep

De buitenwereld vraagt om impact van je organisatie. Maar hoe kun je impact maken met de beperkte middelen die je hebt? We willen natuurlijk allemaal met zo weinig mogelijk middelen, zoveel mogelijk een verschil maken; impact realiseren. Maar wat maakt een organisatie, projectplan of activiteit impactvol? Wat zijn de randvoorwaarden? Wat is ervoor nodig om impact te realiseren? Laat je in deze sessie inspireren door een aantal impactvolle voorbeelden en hun geleerde lessen. Aan bod komen onder meer: waarom het van belang is om te werken aan impact, hoe het impactproces eruit ziet en hoe jij emee aan de slag kunt gaan.

Door: Nienke Oosting, adviseur impact en bereik PGOsupport

Regionale invloed op Juiste Zorg op de Juiste Plek
dinsdag 22 september 16.00 - 17.00

Je moet schieten, anders kun je niet scoren

Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZOJP) staat voor een grote hervorming van de zorg. Met de mogelijkheden van mensen als uitgangspunt, het voorkómen van duurdere zorg, zorg dichterbij mensen thuis en meer andere vormen van zorg, zoals e-health. De inbreng van patiënten is hierbij belangrijk, maar valt tot nu toe tegen. Ontdek in deze sessie wat JZOJP is en hoe je kunt bijdragen aan de juiste zorg op de juiste plek voor je achterban. Met presentatie van goede voorbeelden.

Door: Jeanet Bouw, Veranderprofessional Zorg en Sociaal Domein.

Vruchtbare samenwerking patiëntenorganisatie en zorgorganisatie
donderdag 24 september 16.00 - 17.00

Praktijkvoorbeeld Hersenletsel.nl en Heliomare

Een zorgorganisatie en een patiëntenorganisatie die samenwerken om de zorg te verbeteren? Het kan!
Deze inspiratiesessie gaat over het opzetten van zo’n samenwerking; hoe vind je elkaar, welke afspraken maak je, en hoe werk je samen? Leer van het praktijkvoorbeeld van patiëntenorganisatie Hersenletsel.nl, revalidatiecentrum Heliomare en PGOsupport. Zij gingen samen aan de slag om de nazorg te verbeteren voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. En deden dat door op een goede manier vorm te geven aan patiënten-en cliëntenparticipatie in dit project. In deze sessie delen zij hun ervaringen met die samenwerking, geven tips en beantwoorden vragen.  In het project werd gebruikgemaakt van de klantreismethode. Wil je daar meer over weten? Ook dat komt in de sessie aan bod.  
Sessie samengesteld door:  Hersenletsel.nl, Heliomare en PGOsupport  

Door: Han Schnitzler, bestuurslid Hersenletsel.nl, Conny Jansen, manager hersenletsel bij Heliomare en Eva Vroonland, Margriet Crezee, adviseurs PGOsupport

De online talkshow #aandeslag
Donderdag 1 oktober 15.00 - 17.00

Riemen vast voor een anderhalf uur durende wervelende interactieve talkshow gepresenteerd door Rob Koops.
Boordevol inspiratie door goede voorbeelden om zelf mee aan de slag te gaan. We achterhalen de succesfactoren van projecten en genomineerden voor de Impactprijzen:

  • wat maakt ze succesvol?
  • welke lessen zijn er geleerd?

Een leerzaam en leuk programma in een verrassend jasje met onder meer:

Pubquiz over samenwerking

Samen met patiënten, cliënten en burgers werken aan betere zorg en betere kwaliteit van leven. Hoe doe je dat?

Aan tafel met prominenten

Op1, De wereld draait door, Jinek... en nu ook de PGOsupport talkshow. Prominente gasten geven hun visie op samen meer bereiken voor patiënten en cliënten. Met diverse publiekspolls. Grijp je kans en stel je vragen.

En verder...

Wij zorgen voor een hapje en een drankje bij jou thuis!

Uitreiking Impactprijzen patiëntenperspectief

We sluiten de talkshow af met de uitreiking van de Impactprijzen. Een waarderingsprijs voor patiënten- en cliëntenorganisaties die, in samenwerking met een andere partij, écht het verschil maken voor hun achterban door de inbreng van het patiëntenperspectief. Maak vanaf september op video kennis met de genomineerde projecten en initiatieven. En breng 1 oktober je stem uit voor de Publieksprijs. Lees meer over de Impactprijzen.

Meld je aan