Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Projectsubsidie aanvragen? PGOsupport helpt!

Instellings- en projectsubsidie vormen een belangrijke bron van inkomsten voor veel organisaties. Een aanvraag of projectplan schrijven is vaak een hele toer. Uit de enquête die we recentelijk hielden, blijkt onbekendheid met de ondersteuning die PGOsupport kan bieden. Ontdek wat we voor je kunnen betekenen.

Resultaten enquête subsidieaanvraag

De gewijzigde subsidieregeling van VWS, de nieuwe projectsubsidies in het ZonMw-programma ‘Voor elkaar’ … we kregen signalen dat het aanvragen voor patiënten- en cliëntenorganisaties soms lastig was.
Om de ervaringen te inventariseren hebben we samen met de koepels Ieder(in), Patiëntenfederatie Nederland en MIND een enquête gehouden. Om daarmee de verbeterpunten bij het aanvragen van instellingssubsidie en de ervaring met en behoefte aan ondersteuning bij projectsubsidie in kaart te brengen.

Over het onderdeel aanvragen van instellings- en projectsubsidie gaan de koepels met het ministerie en met ZonMw in gesprek.

Aanbod PGOsupport weinig bekend

Uit de resultaten blijkt dat organisaties weinig gebruik hebben gemaakt van de ondersteuning van PGOsupport. Voornamelijk omdat ze het aanbod onvoldoende kennen. Dat gaan we veranderen.

Basisprincipes bij werven van projectgeld

Het is duidelijk wat ons te doen staat: we gaan duidelijker communiceren wat we in huis hebben voor je projectaanvraag. Over werving bij fondsen bieden we verschillende cursussen aan. Want of je nu een projectsubsidie aanvraagt bij een vermogensfonds of bij ZonMw, de basisprincipes zijn gelijk.

Heel wat in huis

We hebben heel wat in huis om je te helpen een kansrijke subsidieaanvraag te schrijven. Wat dacht je van:

Cursusaanbod

  • De cursus Een pakkende projectaanvraag indienen, op donderdag 16 mei. In de cursus leer je hoe je een relevante projectaanvraag schrijft, waar beoordelaars enthousiast van worden.
  • De masterclass Een doelgericht projectvoorstel schrijven, op dinsdag 18 juni. Voor wie vooral beter wil worden in adequate argumentatie.
  • De cursus Een succesvolle fondsaanvraag. Die behandelt de ins en outs van een fondsaanvraag. Tijdens de cursus maak je een projectplan. De trainers geven je tips op maat en handvatten voor een volledig projectplan. Dat dient als basis voor je aanvraag bij zowel (vermogens)fondsen als subsidies.
  • Rond de subsidieoproepen van het ZonMw-programma Voor elkaar! organiseren we specifieke workshops. We informeren je daarover via onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en via onze socialmediakanalen, met name LinkedIn en Twitter.

Bekijk ons complete cursusaanbod over fondsenwerving. Is de bijeenkomst niet actueel gepland? Laat vooral je gegevens achter. Dan weten wij dat er belangstelling is. En jij krijgt een seintje zodra de cursus weer gepland is.

Advies op maat

Liever advies op maat, of een andere vraag? Neem contact op met Renske Noordhuis, onze adviseur fondsenwerving.

Hulp nodig bij een subsidieaanvraag?

Renske Noordhuis helpt je graag verder

Bel of app Renske op 06 4093 2839