Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening
Jolanda van Dijk

Jolanda van Dijk

adviseur organisatieontwikkeling

Stagneert de samenwerking? Kom uit je groef!

Niemand die zich aan afspraken houdt. Geen overzicht, een overvolle mailbox. Vrijwilligers vallen uit en collega-bestuurders dreigen de handdoek in de ring te gooien. Het bestuur is vastgelopen en het lukt niet om het zelf weer vlot te trekken. Eén ding is glashelder: er is hulp nodig van buiten en wel nu!

Samenwerking stagneert

Op het moment dat ik word gebeld, heeft het team al van alles geprobeerd. Zonder resultaat.
Als ik de teamleden vervolgens afzonderlijk spreek, hoor ik uitgesproken ideeën hoe er samen uit te komen. De één wil harde afspraken om de besluiten eindelijk écht ten uitvoer te brengen. De ander wil betere communicatie. Ik hoor ‘de lat minder hoog leggen’, ‘keuzes maken’, ‘aardiger zijn voor elkaar’ en ‘betrokkenheid vergroten’.

Allemaal waar, maar toch werkten deze oplossingen niet.

Op deze illustratie zie je vijf dieren op een soort atletiekbaan. Een sint-bernard zit ontspannen langs de kant op een gele stoel. Hij blaast op een fluitje terwijl hij de vier anderen observeert. Deze vier staan ‘achter de lijn’. Voor hen strekt zich ‘het veld’ of ‘de renbaan’ uit. Deze renbaan is opgedeeld in vier verschillende paden. Ieder pad heeft een andere ondergrond. De vos staat voor een baan van heldergroen gras. Met 1 poot staat hij voorbij de startlijn. Hij kijkt positief naar voren. Op het gras staat: toekomst creëren. Hij gaat al! Naast hem staat de mier. De mier heeft drie gekleurde potloden in de poten en vult een Excel-sheet in. Zijn pad is één lange Excel-sheet met het woord organiseren erop. De uil denkt na. Hij krabt op zijn kop. Zijn pad ligt vol bladeren, bloemen en takjes met daartussen het woord: reflecteren. Tot slot de dolfijn. Zijn pad is nat. Hij staat tevreden te snateren. Dialoog aangaan lees je tussen het water door. Iedereen staat er uiterst content bij, klaar en zelfs al bezig om het eigen pad te betreden.
Illustratie: Leontine Hoogeweegen, www.leontinehoogeweegen.com

Moegestreden

Overtuigd van het eigen gelijk, is ieder teamlid vooral bezig om de eigen oplossingsrichting op te leggen aan de anderen. Die precies hetzelfde doen met hún oplossing. Argumenten vliegen over tafel, meningen en krachttermen nemen toe, zowel hardop als onuitgesproken.

Moegestreden erkennen de bestuursleden dat deze samenwerking alleen nog maar energie kost.

Overtuigd van het eigen gelijk, is ieder teamlid vooral bezig om de eigen oplossingsrichting op te leggen aan anderen.

4 helpende activiteiten

Ik veerde op toen ik laatst een online lezing bijwoonde van Karin Derksen. Zij promoveerde en schreef een aanstekelijk boek over effectief samenwerken als team. Tijdens het luisteren zag ik bestuursleden voor me die ik vanuit PGOsupport begeleid. De aanpak die Karin Derksen ontwikkelde, leek me direct bruikbaar.

Ze onderscheidt 4 activiteiten die belangrijk zijn bij samenwerken:

  • Toekomst creëren
  • Organiseren
  • Dialoog voeren
  • Reflecteren

Sta open voor de aanpak van de ander

Elk team is gebaat bij het gebruik van alle 4 de activiteiten. Je werkt effectiever als je het eens bent over het doel van het werk, over hoe je het organiseert, en waarom dit het juiste is om te doen.

Je werkt effectiever als je openstaat voor de aanpak van de ander.

Als jouw aanpak om heldere afspraken te maken niet werkt, dan helpt het om open te staan voor het teamlid dat de reflectievraag stelt: Wat maakt dat we ons niet aan de afspraken houden?
Of door een organisatievraag te stellen: Hoe komen we tot inclusieve afspraken waar iedereen het mee eens is?

Soms is een team het eens over de missie, maar blijkt dat iedereen er een eigen invulling aan geeft. Dan helpt de toekomstvraag: Welke droom moet persé uitkomen? Luisteren, zonder ja-maar en argumenten, helpt dan om tot een dialoog te komen.

Met je team effectiever functioneren

Resultaten, dat wil iedereen. En om die te bereiken heb je elkaars werkwijzen nodig en moet je af en toe je eigen koers laten bevragen. En het lef hebben deze los te laten.

Om resultaten te bereiken heb je af en toe het lef nodig om je eigen werkwijzen en koers los te laten.

Wil jij leren hoe je als team effectiever kunt functioneren? Ik help je team graag om te variëren met de verschillende werkwijzen.

En gebruik vooral het lezenswaardige materiaal van Karin Derksen

Wil je met je team effectiever leren functioneren?

Jolanda van Dijk, adviseur organisatieontwikkeling, helpt jouw team daar graag bij.

Neem contact op met Jolanda