Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Jolanda van Dijk

Jolanda van Dijk

adviseur organisatieontwikkeling

Stoelendans

Arie zit met een dilemma. Zijn termijn als secretaris loopt af en hoewel hij zeker actief wil blijven voor de vereniging, wil hij af van zijn portefeuille.

Enthousiast begon Arie 3 jaar geleden. Hij wilde de stem zijn van zijn ernstig zieke dochter. Die was al jaren ziek en de tocht van dokter naar specialist en terug was een zware en nare periode geweest. Door dit lange proces van het vinden van de juiste diagnose was hem dit bijgebleven: een dokter kan niet alles weten maar een patiënt dient serieus genomen te worden!

Open armen

Met open armen werd hij begroet toen hij met deze drijfveer aanklopte bij de patiëntenvereniging. Met zijn administratieve ervaring was hij bovendien de geknipte secretaris.
Nu, na drie jaar, merkt Arie dat hij geen energie meer op kan brengen voor de lange vergaderingen. Hij wil doordringen tot de artsen en niet langer notuleren en niet meer de vele nieuwsbrieven doornemen.

Aansluiting

Hoe houd je als vereniging de actieve leden enthousiast en betrokken? Te vaak haken bevlogen mensen af en zijn nieuwe vrijwilligers lastig te vinden. Of zijn nieuwe mensen na een paar maanden weer verdwenen. Het risico dat elk bestuur loopt is dat ze zich op elkaar gaan richten en de aansluiting met de achterban en leden verliezen. De mailbox stroomt dagelijks vol, de subsidie moet aangevraagd, de ALV voorbereid, de jaarplannen gemaakt. En zo blijft er weinig tijd over voor andere zaken. Maar…, wat was ook alweer de bedoeling van de vereniging?

Inspirerend

Arie neemt zich voor niet als secretaris verder te gaan. Op de bestuursvergadering kondigt hij zijn vertrek aan. Er valt een stilte en de teleurstelling is voelbaar bij de andere bestuursleden. Wat nu? "Vinden jullie het bestuurswerk inspirerend?", vraagt Arie. "Tja, wat is inspirerend?", verzucht de voorzitter. Arie gaat ervoor zitten. Hij heeft hier over nagedacht. Hij vertelt wat hij wilde bereiken toen hij aantrad bij de vereniging. Dat wil hij nu nog: invloed uitoefenen op de medische wereld zodat diagnoses sneller en beter worden gesteld. En, als dat moeilijk verloopt, dat artsen luisteren naar wat de patiënt meemaakt. Daar wil hij zijn tijd en energie in steken.

Ruilen?

Dan vertellen ook de andere bestuursleden wat zij wilden bereiken toen ze actief werden. "En wat wil ieder van jullie nu, op dit moment bereiken? Zit een ieder nog op de juiste positie? Laten we daar eens naar kijken met elkaar."

Herken je het verhaal van Arie? Zit jij nog op de juiste stoel in het bestuur? Zitten je medebestuurders nog goed, of moet er van stoel geruild worden?
Hulp nodig bij dit proces? PGOsupport kan helpen. Het project Bestuurskracht is hier speciaal voor ingericht.

Wil je meer weten over Bestuurskracht?

Jolanda van Dijk, adviseur organisatieontwikkeling, helpt je graag verder

Bel of app 06 3894 9836