Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening
Voor mobiliteitsvrijwilligers van de Oogvereniging

*Succesvol lobbyen voor toegankelijke stationspleinen in je gemeente

Cursusdetails

Voor wie
Voor mobiliteitsvrijwilligers van de Oogvereniging*
Duur
Geschatte tijdsinvestering: 12 - 15 uur.
Leerpad
Clientperspectief
Bekijk de cursusvoorwaarden icon.new_tab.title

Leer hoe je als ervaringsdeskundige mobiliteitsvrijwilliger van de Oogvereniging op een effectieve manier invloed uitoefent op de partijen betrokken bij het toegankelijk maken van de stationsomgeving in jouw gemeente.

Zelfstudie en online begeleiding

In de cursus wisselen onderdelen die je zelf bestudeert zich af met online bijeenkomsten. De kennis en inzichten die je opdoet met zelfstudie, verwerkt je onder begeleiding van ervaren trainers in de bijeenkomsten. Ook leer je vaardigheden toe te passen om effectief invloed uit te oefenen binnen jouw netwerk.

Zelfstudie en online bijeenkomsten horen onlosmakelijk bij elkaar. Reserveer dus voor beide onderdelen de benodigde tijd!

Inhoud en opzet

De cursus bestaat uit 4 modules die ieder weer bestaan uit een deel zelfstudie en een deel online begeleiding:

Module 1

In de eerste module staat het invloed uitoefenen vanuit je rol als ervaringsdeskundige mobiliteitsvrijwilliger centraal. Wat is het verschil tussen ervaring, ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid en wat betekent dat voor jouw rol.

Module 2:

De tweede basismodule heeft als thema het proces bij de gemeente en bij andere betrokken partijen: hoe werkt een gemeente, welke partijen zijn nog meer betrokken en kunnen die mogelijk helpen in de lobby. Hulpmiddel hierbij is het proceshandvat. Je leert de kennis en inzichten te vertalen naar je eigen situatie en die daarin toe te passen.

Module 3:

  • In de derde module staat het in kaart brengen en omgaan met je netwerk centraal. Wie zitten er in je netwerk en hoe spreek je de juiste personen op de juiste manier aan? Je oefent aan de hand van je eigen situatie en leert reflecteren op je eigen inbreng en die van anderen.

Module 4:

  • De vierde module betreft de inhoudelijke kennis die je nodig hebt om goed geïnformeerd in gesprek te kunnen met de betrokken partijen.

Tijdsinvestering

De geschatte tijdsinvestering voor de hele cursus bedraagt 12 tot 15 uur.

Er zijn helaas (nog) geen geplande cursusdagen.

Wij houden je graag op de hoogte per e-mail wanneer deze cursus (opnieuw) wordt ingepland.