Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening
Voor mobiliteitsvrijwilligers van de Oogvereniging

* Succesvol lobbyen voor toegankelijke stationspleinen in je gemeente

Cursusdetails

Voor wie
Mobiliteitsvrijwilligers van de Oogvereniging
Duur
De geschatte tijdsinvestering bedraagt 10 uur
Bekijk de cursusvoorwaarden icon.new_tab.title

Leer hoe je op een effectieve manier invloed kunt uitoefenen op de partijen betrokken bij toegankelijk maken van de stationsomgeving in jouw gemeente.

Zelfstudie en online begeleiding

In de cursus wisselen onderdelen die je zelf bestudeert zich af met online bijeenkomsten. Daarin verwerk je onder begeleiding van ervaren trainers de kennis en inzichten en leer je de vaardigheden toe te passen om effectief invloed uit te oefenen binnen jouw netwerk.

Zelfstudie en online bijeenkomsten horen onlosmakelijk bij elkaar. Reserveer dus voor beide onderdelen de benodigde tijd!

Inhoud en opzet

De cursus bestaat uit 3 modules die ieder weer bestaan uit een deel zelfstudie en een deel online begeleiding

·       In de eerste module staat het invloed uitoefenen vanuit je rol als ervaringsdeskundige mobiliteitsvrijwilliger centraal. Wat is het verschil tussen ervaring, ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid en wat betekent dat voor jouw rol.

·       De tweede basismodule heeft als thema het proces bij de gemeente en bij andere betrokken partijen: hoe werkt een gemeente, welke partijen zijn nog meer betrokken en kunnen die mogelijk helpen in de lobby. Daarnaast bespreken we, samen met een inhoudelijk deskundige, hoe je als ervaringsdeskundige om moet gaan met vragen naar technische oplossingen. Je leert de kennis en inzichten te vertalen naar je eigen situatie en die daarin toe te passen.

·       In de derde module staat het in kaart brengen en omgaan met je netwerk centraal. Wie zitten er in je netwerk en hoe spreek je de juiste personen op de juiste manier aan? Je oefent aan de hand van je eigen situatie en leert reflecteren op je eigen inbreng en die van anderen.

De geschatte tijdsinvestering voor de hele cursus bedraagt 10 uur.

 

Jeanet Bouw – Trainer

Jeanet Bouw

Jeanet Bouw richt zich vanuit haar bedrijf Edificare op verandermanagement en organisatie- en beleidsadvies. Een van haar aandachtsgebieden is lokale belangenbehartiging. Zo ontwikkelde en gaf ze trainingen voor het programma Lokale belangenbehartiging van KansPlus.

Kies cursusdatum:

* Succesvol lobbyen voor toegankelijke stationspleinen in je gemeente

  • Dag 1
    do. 23 sep. 2021
  • Dag 2
    do. 7 okt. 2021
  • Dag 3
    do. 28 okt. 2021
  • Trainer(s) Jeanet Bouw, Joop Beelen
1 plaats beschikbaar.

Zit de juiste datum of locatie er niet bij?

Dan houden we je graag op de hoogte per e-mail wanneer deze cursus opnieuw wordt ingepland.