Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
introductie

Toezicht houden voor ervarings­deskundigen

Niet gepland
Duur 1 dag
Doelgroep patiënten- en cliëntenvertegenwoordigers die als ervaringsdeskundige op strategisch niveau willen meebesturen
Kosten € 100,- statiegeld
Hou me op de hoogte

Wat houdt toezicht houden in en wat is jouw meerwaarde als ervaringsdeskundige in een Raad van Toezicht?

Heb je wel eens gedacht aan een rol in de Raad van Toezicht (RvT)? Als ervaringsdeskundige heb je vaak waardevolle kennis en ervaring in te brengen. Daarom organiseert PGOsupport in samenwerking met Bas Baanders deze introductie.

De introductie schetst een helder beeld van wat toezicht houden inhoudt. En wat jouw meerwaarde als ervaringsdeskundige kan zijn in een RvT. Aan het eind van de introductie ben je in staat om goed voor jezelf af te wegen of het lidmaatschap van een RvT iets voor jou is.

Inhoud

We gaan in ieder geval in op de volgende vragen:

  • Wat is toezicht houden?
  • Wat is het verschil tussen besturen en toezicht houden?
  • Waar gaat toezicht over?
  • Vanuit welk perspectief doe je dat?
  • Welk plezier kun je eraan beleven?
  • Wat is je meerwaarde als ervaringsdeskundige?
  • Wat kun je betekenen voor organisatie en samenleving?

De introductie is praktisch van opzet. De trainer maakt hem op maat op basis van vragen en verwachtingen van de deelnemers. We inventariseren deze vragen vooraf.

Voor wie?

De introductie is bedoeld voor patiënten- en cliëntenvertegenwoordigers die als ervaringsdeskundige graag op strategisch niveau willen meebesturen. Ervaring als lid van een patiënten- of cliëntenraad of andere ervaring met het besturen van organisaties in de zorg is welkom.

Meer informatie

Het ervaringsdeskundig perspectief is van wezenlijk belang voor goed intern toezicht in zorg en welzijn. Dat concludeert trainer Bas Baanders in de publicatie Gezocht: ervaringsdeskundigen in de Raad van Toezicht.

Trainer

Bas Baanders – trainer

Bas Baanders

Bas Baanders adviseert en evalueert Raden van Toezicht in zorg, welzijn en onderwijs. Zijn speciale aandacht gaat uit naar hoe het ervaringsdeskundig perspectief (nog) beter aan bod kan komen in het werk van Raden van Toezicht. Daarnaast was hij co-auteur van de 'Atlas van het toezicht'.

Hou me op de hoogte

Laat je gegevens achter, dan weten we dat er belangstelling is. We berichten je als we deze cursus of bijeenkomst gaan plannen.

* Deze velden zijn verplicht

Je naam:
Aanhef
Privacybeleid *