Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon

Verbinding met je achterban

Met een activerende meningspeiling krijg je zicht op wat leden en niet-leden verwachten van je organisatie. En welke bijdrage zij willen leveren. Ontdek hoe PGOsupport met een eigentijdse aanpak kan helpen om je achterban te activeren en betrekken.

Zijn we op de goede weg? Doen we de goede dingen? Vragen die ieder bestuur zich regelmatig stelt. PGOsupport heeft een nieuwe aanpak om je organisatie met die vragen een stap verder te helpen. Het resultaat: zinnige antwoorden, ingebed in de organisatie en meer dialoog en binding met de achterban. Na een geslaagde proefperiode met 2 organisaties, kan ook jouw organisatie ermee aan de slag.

Meer bereik en impact

`Verbinding met je achterban` helpt organisaties om meer bereik en impact te realiseren. Hoe ziet de aanpak eruit en wat komt erbij kijken?

Bekijk het filmpje waarin PGOsupport-adviseur Jolanda van Dijk de aanpak toelicht, samen met 2 organisaties die er al mee werkten.

Mensen activeren en verbinden

Bij deze community-aanpak is niet alleen het doel belangrijk, de weg ernaartoe is minstens zo waardevol. Samen met de doelgroepen en stakeholders om wie het draait, kom je tot oplossingen. Een nieuwe strategie, visie of welk organisatievraagstuk dan ook. Bijvoorbeeld:

  • hoe je meer jongeren bereikt
  • leden vasthoudt
  • een aantrekkelijk aanbod vormt, noem maar op.

Door de doelgroepen te betrekken bij het zoeken naar antwoorden, ontstaat tegelijkertijd een betrokken gemeenschap, met mensen die best een bijdrage willen leveren.

Onderzoek als basis; dialoog als kern

De basis van de aanpak is een digitale meningspeiling bij de doelgroepen om inzicht te krijgen in behoeften en belangen. De peiling is tegelijkertijd een belangrijk middel om mensen te activeren deel te nemen als vrijwilliger, ambassadeur of donateur. Dialoog met de doelgroepen is de kern.

Het is een cadeautje

Henk Mathijssen, voorzitter van de Vereniging Manisch Depressieven en Betrokkenen (VMDB)

Kosteloos maar niet voor niets

De activerende-aanpak is kosteloos voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Beschikbaarheid en inzet gedurende minimaal 6 maanden en de afspraak om de uitkomsten ook uit te voeren, zijn belangrijke voorwaarden.

Iets voor jouw organisatie?

Ben je geïnteresseerd of de aanpak jouw organisatie mogelijkheden biedt? Maak een afspraak met Jolanda van Dijk voor een verkennend gesprek.

Bel of app mij op 06 3894 9836