Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
versterk elkaar

Verdiepend communiceren

Cursusdetails

Voor wie
Oud-deelnemers van de cursus Communiceer bewust, versterk elkaar!
Duur
1 dag
Niveau
Gevorderd
Leerpad
Gespreksvoering
Kosten
€ 100,- statiegeld
Bekijk de cursusvoorwaarden icon.new_tab.title

Hoe je effectief duidelijk maakt wat je bedoelt en wilt.

Begrijpen en begrepen worden. Afstemmen op mensen met verschillende denkwijzes met wie je op welke manier dan ook in contact bent. Jouw kracht inzetten en gebruikmaken van de kracht van een ander. Je leert het in deze cursus, een volgende stap na de cursus Communiceer bewust, versterk elkaar.

Je boodschap effectiever overbrengen

Als bestuurder of vrijwilliger ben je al gewend om uiteenlopende gesprekken te voeren met uiteenlopende personen. De wetenschap dat we allemaal verschillend zijn, denken en communiceren, helpt om de ander beter te bereiken.

In de cursus 'Communiceer bewust, versterk elkaar!' heb je kennisgemaakt met De Denkwijzes en zijn we ingegaan op de verschillen. Wanneer je de denkwijze van een ander kan inschatten, helpt dit om de juiste strategie te kiezen in een gesprek. Makkelijker gezegd dan gedaan. Voorbeelden en casuïstiek uit jouw praktijk bespreken, helpt om een verdiepingsslag te maken.

Handvatten op maat

Tijdens de cursusdag krijg je maatwerk. Vooraf inventariseren we met een reflectieopdracht jouw kennis van De Denkwijzes en waar je in de dagelijkse praktijk nog tegenaan loopt. Tijdens de cursusdag volgt een verdieping op De Denkwijzes. Je krijgt aanvullende handvatten om je gespreksvaardigheid te verbeteren en toe te passen in nieuwe, soms lastige situaties.

Opzet en programma

Na aanmelding volgt een schriftelijke reflectieopdracht om te bepalen of deze cursus bij je past en wat je vragen zijn. Het volledige programma ziet er dan als volgt uit:

  • vooraf: reflectieopdracht
  • ochtend: opfrissen theorie, verdieping en oefeningen
  • middag: bespreken van en oefenen met casuïstiek

De docent doceerde op een zeer prettige, spontane en open manier. Goed opgebouwde lesstof.

een cursist

Trainers

Hermien Dannenberg – Trainer

Hermien Dannenberg

Hermien Dannenberg richt zich vanuit haar bedrijf Movimente op groei en ontwikkeling binnen organisaties. Na haar studie Nederlandse taal en cultuur verdiepte ze zich in verschillende communicatiestijlen. Ze heeft ervaring in uiteenlopende branches.

Eva Keblusek – Trainer

Eva Keblusek

Eva Keblusek richt zich vanuit haar bedrijf Movimente op het delen van kennis en ervaring op het gebied van persoonlijke groei, communicatie en samenwerking. Naast psychotherapie volgde ze opleidingen op het gebied van communicatie en leiderschap.

Kies data en locaties voor:

Verdiepend communiceren

Zit de juiste datum of locatie er niet bij?

Dan houden we je graag op de hoogte per e-mail wanneer deze cursus opnieuw wordt ingepland.