Ga naar de hoofdcontent Pijl naar beneden icoon
Gevolgen coronamaatregelen voor onze dienstverlening
online bijeenkomsten voor gastdocenten

* Begeleide Intervisie

Cursusdetails

Voor wie
voor gastdocenten en voorlichters
Duur
3 online bijeenkomsten van ieder 2,5 uur
Kosten
€ 100,- statiegeld
Bekijk de cursusvoorwaarden icon.new_tab.title

Verdiep je in de kunst van het geven van gastlessen, workshops of voorlichting

Volgende stap

Heb je deelgenomen aan de training ‘Hoe verzorg ik een gastles of workshop’? Zet dan nu de volgende stap en neem deel aan deze serie van 3 begeleide online intervisiebijeenkomsten. Je verdiept daarmee je kennis, je vaardigheden en het inzicht in eigen handelen.

Inhoud

Bij intervisie leren collega's, in dit geval gastdocenten of voorlichters, met praktijksituaties die zich in hun (vrijwilligers-)werk voordoen. Het doel is inzicht te krijgen in je eigen gewoontes en drijfveren, in je sterke en zwakke kanten. Door situaties samen te bespreken en ervaringen te delen, ontwikkel je je in jouw vakgebied, het geven van een gastles of voorlichting.

Hoe we werken

Deze intervisie bestaat uit een serie van 3 online bijeenkomsten van ieder 2,5 uur. De bijeenkomsten worden begeleid door een ervaren intervisiebegeleider.

In elke bijeenkomst ga je aan de slag met een actuele praktijksituatie uit een gastles of  voorlichtingsbijeenkomst. Je kijkt met elkaar naar je eigen rol in die praktijk, natuurlijk vanuit een vertrouwelijke en veilige setting. Je werkt met verschillende intervisiemethodieken zodat je optimaal en vanuit verschillende invalshoeken leert. Na de bijeenkomsten ben je in staat zelf een of meer methodieken juist toe te passen.

Resultaat

Door van en met elkaar te leren, word je je bewust van je eigen aandeel in concrete situaties. En door nieuwe inzichten en ander handelen in te zetten, krijg je nieuwe ervaringen. Daarmee ontwikkel je je tot een zelfverzekerde en geroutineerde gastdocent / voorlichter. De toegepaste methodieken kan je desgewenst inzetten in een vervolg op deze intervisie, maar dan zonder begeleiding.

Praktische info

Begeleider van de intervisiegroep is Pety Toutenhoofd, een gecertificeerd supervisor en intervisiebegeleider.

Er zijn helaas (nog) geen geplande cursusdagen.

Wij houden je graag op de hoogte per e-mail wanneer deze cursus (opnieuw) wordt ingepland.